Una eina per caçar les piulades esborrades de polítics catalans

El periodista tecnològic de Cardedeu Albert Cuesta treballa en el projecte PolitwoopsCAT

per Redacció, 17 de desembre de 2013 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Arran de la polèmica piulada esborrada al compte de Twitter del líder del PSC Pere Navarro sobre l'entrevista a Artur Mas a TV3 (veure imatge adjunta), escrita per un membre de l'equip 2.0 dels socialistes que ha estat acomiadat fulminantment, el periodista i analista de tecnologia de Cardedeu Albert Cuesta ha anunciat a través del seu blog que des de fa vuit mesos treballa en un nou projecte que se centra, precisament, a destacar els comentaris esborrats pels polítics en aquesta xarxa social.


Es diu Politwoops.cat i, com explica Cuesta, monitoritza l'activitat a Twitter dels diputats al Parlament i els representants catalans al Parlament Europeu i al Senat. Ja hi ha més de 2.500 tuits, que es poden consultar per grups polítics i per parlamentari. El periodista de Cardedeu explica que "n'hi ha molts que s'esborren perquè contenien alguna falta d'ortografia, que es corregeix en un tuit posterior. D'altres semblen respondre a la voluntat del polític de mantenir un timeline endreçat, eliminant els tuits que han perdut vigència. Però també hi trobareu els exabruptes com el de Pere Navarro, que la seva gent s'esforça en desmentir acollint-se a l'habitual excusa del compte hackejat per tercers".

Cuesta explica que, ara per ara, de la polèmica piulada de Pere Navarro se sap que va ser escrita amb un telèfon Android i que la van esborrar només 20 segons després de sortir. "Si més no, cal reconéixer-los l'agilitat", etziba. Politwoops.cat és un projecte encara incomplet, i per això hi falten, per exemple, les piulades dels diputats al Congrés. "Estic treballant en una millora del sistema que em permeti resoldre aquest problema, i per això encara no havia fet públic el projecte", explica Cuesta, que també té pendent aconseguir que el compte @PolitwoopsCAT de Twitter repiuli automàticament cada tuit que un polític esborri.

 

Participació