El bus exprés de la Vall del Tenes guanya un 62% d'usuaris des del passat mes de setembre

Passa dels 7.856 viatgers als 12.748 del novembre

per Redacció, 16 de desembre de 2013 a les 15:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Bigues i Riells i Santi Vila, entre altres, inaugurant la línia. Foto: Generalitat

La línia de bus exprés e7 de la Vall del Tenes, que uneix Parets, Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells amb Barcelona, ha guanyat un 62% d’usuaris des de la seva posada en marxa, el passat mes de setembre, passant de 7.856 a 12.748 viatgers mensuals. A més, aquesta línia e7, que substitueix a l’antiga línia 777, ha crescut un 20% en l'últim any, és a dir, ha passat de 78.717 a 94.183 viatgers anuals. Aquest augment és degut, en bona part, al fet que al setembre es va transformar en una línia de la xarxa exprés.cat, que millora la freqüència de pas i incorpora les últimes prestacions als vehicles.


La línia e7, conjuntament amb les línies de bus convencional de la Vall del Tenes que fan moltes més parades al llarg del seu recorregut, transporten anualment 771.130 viatgers. La de la Vall del Tenes és la sisena línia d’aquestes característiques que s’implanta arreu de Catalunya, després de Terrassa, Sabadell, Ripollet i Cerdanyola-UAB i Igualada. Són les sis primeres línies, de les 40 previstes, de la xarxa exprés.cat, que la Generalitat està implementant de manera progressiva arreu del territori, per enllaçar de manera ràpida les principals ciutats del país, millorant la qualitat del servei i la competitivitat del transport públic.

Cruïlles amb priorització semafòrica
La nova línia e7, que es va posar en funcionament el 12 de setembre passat, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, és fruit del treball conjunt del departament de Territori i Sostenibilitat, la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes i l’operador, amb l’objectiu de millorar les comunicacions en transport públic d’aquest àmbit amb la capital. La línia exprés ofereix en total 25 expedicions diàries, 12 en sentit la Vall del Tenes i 13 en sentit Barcelona. Connecta l’avinguda Meridiana de Barcelona amb els 5 municipis de la Vall del Tenes entre les 6.15 h i les 21.10 h, amb 12 parades en total.

Per tal de facilitar l’accés a altres punts de la capital, la línia connecta amb l’intercanviador de la Sagrera, al carrer de Felip II, i amb l’estació d’autobusos de Fabra i Puig, de manera que permet la intermodalitat amb altres serveis de transport, com ara Metro, Rodalia de Catalunya, bus urbà i Bicing. Aquesta línia disposa de 8 cruïlles amb priorització semafòrica a la Vall del Tenes, de 8 parades on s’ha millorat l’accessibilitat per a l’usuari, de 6 parades amb informació del temps real d’arribada dels autobusos i els vehicles disposen de wifi i premsa gratuïta.

 

Participació