Cardedeu vol unir els parcs dels Pinetons i Pompeu Fabra eliminant un tram de l'avinguda Onze de Setembre

L'Ajuntament treballa en el desenvolupament d'una zona d'equipaments esportius, on té previst ubicar-hi una nova piscina

per Redacció, 4 de desembre de 2013 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El parc de Pompeu Fabra, en una imatge d'arxiu. Foto: Aj. Cardedeu

L'Ajuntament de Cardedeu ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona per tal d'elaborar el pla director dels parcs els Pinetons i Pompeu Fabra. L'objectiu de l'estudi és avaluar la vegetació dels dos parcs, que amb el pas del temps, els fenòmens meteorològics i l'elevada utilització s'ha envellit molt i pot comportar un deteriorament d'aquesta important zona verda del municipi. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha encarregat un pla director dels dos parcs, d'on en sortiran propostes d'actuació per millorar-ne la vegetació i l'estat. Pel que fa als equipaments, s'estudiarà l'ús que ha de tenir l'espai on fins fa uns mesos hi havia la piscina dels Pinetons.


Paral·lelament, l'Ajuntament està treballant en el desenvolupament dels sectors PMU-12 i PMU-13 del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. En concret, en l'obertura de l'avinguda General Moragues i la desaparició de l'avinguda Onze de Setembre en el tram que transcorre entre els dos parcs, "cosa que en permetrà la unificació", apunten des del Consistori. També es treballa en el desenvolupament d'una zona d'equipaments esportius, on és previst ubicar-hi una nova piscina descoberta i traslladar-hi les actuals pistes de tenis situades als Pinetons, entre d'altres actuacions.

Els parcs els Pinetons i Pompeu Fabra són dos grans zones verdes molt emblemàtiques i cèntriques. El dels Pinetons va ser dissenyat per l'arquitecte Manuel Raspall, i té com a característica principal que té un gran nombre de pins. El de Pompeu Fabra compta amb una diversitat curiosa d'espècies arbòries, ja que va ser fruit de l'aportació de veïns, així com de diversos viveristes del municipi.

 

Participació