CiU reclama responsabilitats polítiques al PSC pel cas de Granollers Promocions

Sastre recorda que Terrades ha estat al capdavant de l'empresa pública en «tots els anys de mala gestió»

per Redacció , 4 de desembre de 2013 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Àlex Sastre, Josep Maria Noguera i Pius Canal, aquest dimarts. Foto: Eduard Mas

El grup municipal de CiU a Granollers reclama responsabilitats polítiques pel cas de Granollers Promocions (GPSA), l'empresa pública encarregada de gestionar el patrimoni municipal del sòl, les polítiques d'habitatge, l'aparcament de Can Comas i la zona blava de la ciutat. En l'últim ple municipal, el PSC va provar en solitari el pla de sanejament de GPSA, que acumula un deute d'uns 12 milions d'euros, arran de les pèrdues registrades els últims anys. La principal mesura que preveu aquest pla és que a partir de l'1 de gener l'Ajuntament es subrogui en el pagament dels tres préstecs subscrits amb Caixabank que van finançar la construcció de l'aparcament de Can Comas. És a dir, que el Consistori es faci càrrec dels 7.290.784 euros d'aquests préstecs.


En una roda de premsa a la seu de CiU a Granollers, aquest dimarts al vespre, el regidor Àlex Sastre ha destacat les constants contradiccions del PSC en el cas de GPSA, ha etzibat que la història d'aquesta empresa "és bastant sòrdida" (el regidor del PSC i president de GPSA, Jordi Terrades, va afirmar en el ple municipal que és "una història d'èxit") i ha sentenciat, nomenant Terrades i l'alcalde Josep Mayoral, que s'han d'assumir "responsabilitats polítiques". "Terrades és una constant en la història de GPSA, en tots aquets anys de mala gestió", ha conclòs.

Manca de rigor i inversions fora de lloc

Sastre ha comparegut acompanyat dels regidors Pius Canal i Josep Maria Noguera. Aquest últim, com ja va succeir en el ple, ha repassat el pla de sanejament, després de recordar que el passat mes de juliol el PSC volia dissoldre GPSA. "CiU va advertir a l’equip de govern, que no havia analitzat les conseqüències econòmiques de tot plegat, del preu de la dissolució. Hem estalviat a l'Ajuntament 2 milions d'euros", ha destacat Noguera, que s'ha mostrat sorprès per la "manca absoluta de rigor" del PSC en aquest cas, i ha recordat que entre la subrogació i l'ampliació de capital del 2012, l’Ajuntament ha aportat 11,4 milions d’euros a GPSA en poc més de dos anys.

Noguera també ha reiterat que GPSA està en un carreró sense sortida perquè s'han fet inversions "fora de lloc i a preus desorbitats", com ara la compra dels terrenys e la Bòbila per més de 3 milions d'euros, i valorats actualment en 838.000 euros. Ha reclamat "més humilitat" a Terrades i ha reiterat que el pla de sanejament de GPSA realment és "una dissolució diferida en el temps". Vaticina que la companyia no donarà beneficis (tot i la subrogació) i que el 2018 o 2019 podria desaparèixer definitivament. "Cal fer les coses d'una altre manera, amb més transparència. El PSC cada dia està més allunyat de la ciutadania", ha sentenciat, i ha apuntat una fórmula per no caure de nou en els mateixos errors, en casos com ara la construcció de l'aparcament de Can Comas: la concertació, és a dir, buscar aliances amb empreses privades.

 

Participació