Artur Mas diu que actualitzar equipaments ja existents és propi de països avançats

El president de la Generalitat posa com a exemple d'aquest aprofitament l'Hospital Sociosanitari de Mollet del Vallès, després d'inaugurar-ne la remodelació, que ha costat uns 6 milions d'euros

per EP/Redacció, 4 de desembre de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Artur Mas visitant l'Hospital Sociosanitari de Mollet. Foto: Generalitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dimarts a Mollet "la cultura del manteniment" per aprofitar i actualitzar instal·lacions ja existents, per posar-les al dia sense recórrer a noves construccions, com fan els països més avançats. Mas ha posat com a exemple d'aquest aprofitament l'Hospital Sociosanitari de Mollet, la remodelació del qual ha inaugurat aquest dimarts, després d'una inversió de sis milions d'euros a càrrec de la Fundació Sanitària de Mollet.


"Està en la línia dels temps moderns i dels països desenvolupats, que és aprofitar allò que ja tenim fet i donar-li continuïtat però amb instal·lacions posades al dia", ha afirmat Mas, qui ha recordat que Catalunya durant molts anys ha fet un esforç per construir allò que no existia. Tot i això, ha explicat el president del Govern, no sempre s'ha tingut aquesta "cultura del manteniment" per aconseguir que allò que s'ha construït no es degradi i que és una tendència que forma part del futur i a la qual Catalunya haurà d'acostumar-se, com també oferir un millor servei amb menys recursos. Per aquesta raó, Mas ha defensat la col·laboració entre els poders públics i la societat civil organitzada com un dels "tresors" de Catalunya, basat a col·laborar íntima i lleialment per prestar un bon servei a la ciutadania. 

Nou hospital a Mollet
La remodelació de l'antic centre hospitalari de Mollet i la seva adequació com hospital sociosanitari per millorar i incrementar la xarxa sanitària de la zona sorgeix arran de l'entrada en funcionament el 2010 del nou hospital d'aguts de Mollet. L'obra, que ha durat 18 mesos i ha costat uns 6 milions, ha implicat l'aprofitament del 50% de l'estructura de l'antiga instal·lació i s'han remodelat 6.000 metres quadrats dels 10.000 amb els quals compte per donar cobertura a les àrees de serveis generals, atenció ambulatòria i d'hospitalització.

El president de la Fundació Sanitària de Mollet, Martí Fabré, ha assegurat que aquesta inauguració és "un dia important per a la fundació", que ha vist al llarg dels anys evolucionar el model sanitari i ha anat transformant-se per adaptar-se a les noves necessitats de la població. Mas ha estat acompanyat pel conseller de Salut de la Generalitat Boi Ruiz i per l'alcalde de Mollet Josep Monràs, i ha reiterat la necessitat d'actualitzar el sistema sanitari cap a un model que prioritzi l'atenció sociosanitària "que no va en detriment de l'atenció de les persones, sinó que estan millor ateses i els costos són més raonables".


L'Hospital Sociosanitari de Mollet, en què treballen uns 70 professionals, té 67 llits de convalescència, unitat de consultes externes i hospital de dia de psicogeriatria i de rehabilitació, entre d'altres serveis. Dóna cobertura a la població de sis municipis del Vallès Oriental: Mollet, la Llagosta, Martorelles, Parets, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles; i dos del Vallès Occidental: Santa Perpètua de la Mogoda i Palau-solità i Plegamans. En total, donarà assistència integral a unes 150.000 persones.

Protestes al carrer
Membres de la plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, entre altres col·lectius, han aprofitat la visita de Mas per protestar contra les retallades, envoltats de desenes de Mossos d'Esquadra. Han exhibit pancartes i han cridat consignes des de l'entrada de l'Hospital Sociosanitari, com ara Artur Mas, a quina mútua vas?

 

Participació