El PP de Caldes s'absté en una moció contra la reforma de les pensions de l'executiu de Rajoy

Gallart substitueix Gaspar com a regidor i assumeix la cartera de Cultura| Pineda es fa càrrec de Patrimoni

per Redacció , 29 de novembre de 2013 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou regidor d’ERC, Josep Gallart (centre), en el ple d'aquest dijous. Foto: Aj. Caldes

La portaveu i única regidora del PP a l'Ajuntament de Caldes de Montbui, Montserrat Romano, ha evitat votar en contra d'una moció de rebuig a l'avantprojecte de la Llei de reforma del sistema de pensions de l’executiu de Mariano Rajoy. El text, presentat pel PSC, i debatut en el ple municipal celebrat aquest dijous al vespre, ha rebut el suport d'ERC, CiU i ICV-EUiA. La regidora popular s'ha abstingut, evitant així donar suport a la polèmica reforma, que segons subratlla la moció, "suposa una reducció de les expectatives dels futurs pensionistes i afectarà també als actuals pensionistes, que veuran com perden poder adquisitiu".


La moció també afirma que, "des que els governs de dretes de Catalunya i Espanya, CiU i PP, han assumit el poder, la Llei de la dependència, una altra mesura de protecció que incidia directament en el col·lectiu de la gent gran, ha estat retallada i paralitzada". Tot plegat no ha impedit el suport dels regidors de la federació nacionalista i l’abstenció del PP.

Nou regidor d'ERC

D’altra banda, en el ple municipal d'aquest dijous, Josep Gallart ha pres possessió del càrrec de regidor d'ERC, després que Josep Gaspar hagi renunciat al càrrec "per no poder dedicar el mínim d'hores i esforços dels que haurien de ser els mínims imprescindibles". Gaspar va signar l'acta de regidor a l'oposició el gener de l'any 2004, substituint, precisament, a Josep Gallart. Des de l'any 2007 ha estat regidor al govern, primer al capdavant de Cultura, Patrimoni i Promoció Turística (tot i que va ser alliberat d’aquesta última regidoria a principis de 2013).

Josep Gallart, per la seva banda, va ser número 11 de la llista d'ERC de l’any 2011, any en el que també va presidir l’executiva local fins que hi va haver de renunciar per motius de salut. Anteriorment, havia ocupat el càrrec de regidor a l'oposició de l’Ajuntament fruit dels resultats dels comicis de l’any 2003, en els quals encapçalar la llista republicana com independent. Durant el ple, l’alcalde Jordi Solé ha detallat els canvis que tot plegat provoca al cartipàs municipal: Josep Gallart assumirà la de regidoria de Cultura; Isidre Pineda assumirà la regidoria de Patrimoni i mantindrà les d’Acció Social, Promoció Turística i Termalisme, Cooperació i Habitatge (deixa, per tant, la de Participació Ciutadana); i Pilar Aznar assumirà de nou la regidoria de Participació Ciutadana i mantindrà les de Treball, Gent Gran i Voluntariat.

 

Participació