El Govern preveu haver pagat tots els seus deutes als ens locals a començament del 2014

Joana Ortega espera abonar un terç dels 600 milions aquest any

per Redacció, 28 de novembre de 2013 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern preveu acabar de pagar tots els seus deutes als ens locals "en els primers mesos" del 2014, segons la previsió oficial que la vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Governació, Joana Ortega, ha donat aquest dijous a conèixer a la Comissió d'Assumptes Institucionals (CAI) del Parlament. El deute, que se situava en al voltant de 800 milions d'euros el setembre del 2013, se situa ara mateix en els 600 milions, ha assegurat Ortega, i ara mateix ja hi ha 115 municipis que no tenen cap tipus de deute amb la Generalitat.

L'objectiu del Govern és que amb data de 31 de desembre ja hagi pagat un terç del seu deute i ha recalcat que en funció de com evolucionin els pagaments del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), la totalitat d'aquest deute podria ser pagat abans de la previsió. Al setembre la mateixa Ortega va anunciar que pagaria el deute als municipis aquest mateix 2013, però el retard del govern espanyol en pagar els diners del FLA, no ho va permetre.

 

Participació