Solidaritat alimentària

per Eduard Mas , 22 de novembre de 2013 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Certs empresaris i polítics han volgut enviar en les últimes setmanes un missatge de confiança en la recuperació de l'economia, aferrant-se a alguns indicadors que marquen un lleuger canvi de tendència després de la recessió més severa que molts recorden i en l'interès d'inversors internacionals per entrar en el capital d'empreses estatals. Els més realistes, però, alerten que la crisi no s'ha acabat i que arrossegarem les seves conseqüències durant anys i panys.

És en aquest panorama desolador sense data final, palpable a tots els municipis del Vallès Oriental, on prenen una importància vital les iniciatives solidaries que proporcionen aliments a aquells que ho passen pitjor, ja sigui el Banc dels Aliments, Càritas, la Creu Roja o el Xiprer de Granollers, que reparteix lots amb menjar a 1.400 famílies. En molts casos, administracions i entitats locals s'uneixen per fer front als estralls de la crisi. Sense anar més lluny, aquest divendres, a Caldes de Montbui, Ajuntament, Càritas i Rotary Club inauguraven el rebost solidari que gestionaran plegats per donar una resposta encara més eficaç als veïns que ho necessitin.


Tot plegat funciona gràcies a la impagable tasca de milers de voluntaris que demostren que la ciutadania ha reaccionat per intentar pal·liar els efectes negatius de la crisi en el seu entorn més immediat. És la demostració de la vitalitat d'una societat que sap organitzar-se i respondre a les necessitats urgents, fins i tot quan no disposa del suport de les administracions: el Banc dels Aliments es va quedar el passat 2012 sense les aportacions econòmiques que rebia de la Generalitat. Altres administracions, en canvi (com ara molts ajuntaments vallesans), han continuat fent aportacions, i fins i tot augmentant-les. Cal, però, la implicació de tots per poder atendre la demanda creixent d'ajuda que reben els bancs d'aliments dels nostres pobles. I els propers divendres i dissabte arriba als supermercats de la comarca i de tot Catalunya una oportunitat magnífica: el Gran Recapte d'Aliments.

Eduard Mas, director de NacióGranollers 

 

Participació