L'alcalde de Mollet reclama a Foment que no s'oblidi del soterrament de la línia R3

També reclama millores urgents en seguretat i accessibilitat a l'Estació de França

per Redacció, 12 de novembre de 2013 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha recordat aquest dimarts al ministeri de Foment i a la Generalitat el seu compromís que el desdoblament de la R3 vagi acompanyat pel soterrament de la línia al seu pas per Mollet. També ha reclamat, una vegada més, millores urgents en la seguretat i l'accessibilitat de l'Estació de França. Tot plegat, quan encara no s'ha detallat quins trams es desdobarien. Foment ha apuntat que només es duplicarà la línia de manera parcial, amb l'objectiu de multiplicar per dos el nombre d'expedicions.

De fet, Monràs ha mostrat molta prudència davant els anuncis de desdoblament, ja que "estem cansats de promeses". "Que expliquin la inversió prevista i si es contempla el soterrament de la línia a Mollet", ha declarat. Així, el batlle recorda i exigeix que es tingui en compte el conveni establert l’any 2008 entre el ministeri, la Generalitat i l'Ajuntament de Mollet, en el qual es comprometien a soterrar aquesta línia al seu pas per la ciutat.


Carta a la ministra i al conseller
Un altre tema que també van acordar dilluns la ministra Ana Pastor i el conseller Santi Vila és un pla de millores de les estacions de rodalies a Catalunya. Mentre que, en el cas de la R3, són inversions a mig i llarg termini que caldrà veure com es concreten, en el cas de les millores a l'Estació de França, Monràs considera "que són urgents i prioritàries i es poden executar amb pocs recursos". A més, recorda que l'Ajuntament, en diverses reunions que ha mantingut amb responsables del ministeri, ha presentat un projecte d’obres per millorar la seguretat i l’accessibilitat d’aquesta estació.


Aquest mateix dimarts, Monràs s'ha adreçat per carta a Pastor i Vila per recordar-los els seus compromisos amb Mollet i demanar-los més explicacions sobre els acords que han tancat recentment. Finalment, l'alcalde ha afirmat que "estem escamats de sentir declaracions tant importants i que darrere no hi hagi res, siguin buides. Només reclamem el que és just i necessari per Mollet i els seus ciutadans".

 

Participació