CiU reitera que el PP va decidir unilateralment repintar el mural de Cardedeu el 14 d'agost

Denuncia que les afirmacions dels exsocis de govern del PP «són interessades i no s'ajusten a la realitat» | Pel que fa als sis denunciats per la pintada, afirma que la Policia Local s'ha limitat a complir la legalitat

per Redacció , 12 de novembre de 2013 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Desenes de persones repintant el mur el passat mes de setembre. Foto: Jordi Asturgó

L'executiu local de Cardedeu (CiU), que des de fa menys d'una setmana governa en solitari al municipi, després de trencar l'acord que mantenia des de feia dos anys amb el PP, reitera que van ser els dos regidors populars els que van decidir "unilateralment i en funció dels seus interessos" repintar el mural independentista que hi ha a l'entrada del poble el 14 d'agost, just abans que comencés la Festa Major. A través d'un comunicat, el govern local respon a les afirmacions del PP, que assegura que tot l'executiu local va decidir tapar amb pintura gris l'estelada que hi havia al mur.


"Quant a la cronologia dels fets sobre les pintades del mur, aquest govern no entrarà en desmentir el detall ni el calendari dels mateixos que ha publicat el PP, ja que les afirmacions d'aquest partit són interessades i no s'ajusten a la realitat", denuncia l'actual equip de govern. CiU admet que un dels projectes de l'Ajuntament era pintar el mur en el marc del pla de millora dels accessos al municipi, però assegura que la decisió de pintar-lo el dia 14 d'agost va ser presa unilateralment pel PP sense complir "dues condicions que ens havíem fixat: disposar de partida autoritzada per intervenció i disposar del permís d'Adif, propietària del mur". Asseguren que tant les disponibilitats de pressupost com l'autorització d'Adif no foren operatives fins al mes de setembre.

De mur partidista a mur independentista

L'executiu local subratlla que el mur "no és un espai independentista", sinó una paret on "la CUP i grups extraparlamentaris han anat deixant, al llarg del temps, els seus missatges de partit". Com a mínim fins al 8 de setembre, perquè CiU considera que després que unes 300 persones el repintessin, el mur ha passat a ser independentista. "La representació local de l'ANC, Garitu i Polvorí, van convocar la repintada del mur amb el nom de pintada popular amb el reclam de recuperar com espai de reivindicació independentista el que fins aquell dia havia sigut d'expressió partidista", sentencien.

Pel que fa a la imputació de sis persones, que han de declarar el 20 de novembre al Jutjat de Granollers, per aquesta repintada, l'equip de govern explica que va ser el regidor del PP Jaime Gelada qui va denunciar els fets davant dels Mossos, i que "només ell sap molt bé si va donar noms de persones i quantes foren les denúncies presentades per la mateixa qüestió". "Els Mossos van requerir a la Policia Local la identificació de persones i, en aquest context, s'han de limitar a complir la legalitat establerta i facilitar la informació que se li requereix amb criteri professional, sense cap interferència política sobre la legalitat que correspongui; la qual cosa segurament pot no agradar ni al denunciant ni a l'altra part", aclareixen.

 

Participació