Amnistia Internacional denuncia a Granollers les constants retallades dels drets humans

Enregistra desenes de missatges de veu dirigits a Artur Mas i Mariano Rajoy exigint respecte al dret a la salut i l'habitatge

per Redacció, 11 de novembre de 2013 a les 12:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La carpa instal·lada a la Plaça de les Olles. Foto: Amnistia Internacional

La crisi econòmica no pot seguir sent una excusa per retallar els drets humans. Aquest va ser el missatge principal de l'acte que Amnistia Internacional va organitzar a Granollers dissabte passat. Durant tota la tarda, els activistes vallesans van denunciar que drets com l’habitatge o l’accés a la salut no poden ser privilegis reservats als temps de bonança econòmica. "No és admissible que 870.000 persones a Espanya s'hagin quedat sense atenció sanitària, ni que milers de famílies estiguin perdent els seus habitatges. Tampoc ho és que les forces de seguretat hagin maltractat gent que es manifestava pacíficament contra les retallades", va manifestar Víctor Escudero, coordinador d'Amnistia Internacional a Granollers.


L'objectiu principal de l’acte d’Amnistia de dissabte consistia a enregistrar missatges de veu dirigits als presidents Mas i Rajoy exigint que els drets de les persones havien de posar-se en primer lloc, especialment en temps de crisi. L'activitat va bullir tota la tarda a la carpa instal·lada a la Plaça de les Olles i es van recollir desenes de missatges. "Si els principals responsables polítics no ens escolten, nosaltres els farem arribar els missatges de la gent. I fins que no ens escoltin, ens hauran de sentir", va afegir Víctor Escudero.

Els missatges enregistrats a Granollers s'afegiran als que altres grups d'Amnistia d’arreu de Catalunya han recollit durant les últimes setmanes, i que ja superen àmpliament el número 1.000. Amnistia recorda que des de l'1 de setembre de 2012, data en què va entrar en vigor el Reial decret Llei (RDL) 16/2012, 873.000 persones migrants en situació irregular s'han quedat sense targeta sanitària. A més, des del 2007 han estat tramitades 400.000 execucions hipotecàries, de les quals aproximadament un 20% només a Catalunya.

 

Participació