La torre de vuit amb folre es resisteix als Xics

La colla de Granollers descarrega el dotzè 4 de 8 de la temporada durant la seva diada

per Redacció, 11 de novembre de 2013 a les 11:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La torre de vuit amb folre es resisteix als Xics de Granollers, també durant la seva diada, celebrada aquest cap de setmana. Malgrat l’intens i bon assaig d'aquest castell, la colla de la capital vallesana no ha pogut coronar-lo aquest diumenge al migdia a la plaça de la Porxada: amb l'acotxadora col·locada, l’estructura ha cedit. Tot i això, els Xics han descarregat el 4 de 8 (aquesta temporada en sumen 12 de descarregats i un de carregat).

L’intent de torre de vuit ha estat a segona ronda. Els Xics han portat dues vegades aquest castell a plaça durant la temporada i en les dues ocasions ha quedat a les portes d’assolir-se. De fet, la colla només ha caigut en tres ocasions aquesta temporada, i en dues ha estat amb la torre de vuit amb folre; l'altre amb el 4 de 8 després de carregar-lo. Poques caigudes, molta seguretat i uns castells molt ben treballats i defensats esperonen als Xics a continuar assajant per aconseguir els reptes castellers la propera temporada. La diada de la colla ha continuat amb el 3 de 7 i després el 5 de 7 i un vano de 5.


Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia han fet la seva millora actuació de la temporada. La Plaça de la Porxada de Granollers ha tornat a ser talismà pels barcelonins, que han descarregat el seu primer castell de 9, el 3 de 9 amb folre. Gràcia ha plantat el 4 de 8 amb agulla, un intent desmuntat de 3 de 9 amb folre, que l’ha aconseguit en tercera ronda, la torre de 8 i el pilar de 6. Finalment, els Minyons de Terrassa ha portat a Granollers el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 i el pilar de 7.

Pel que fa a la vigília de l’actuació a la Porxada, dissabte els Xics van signar millor actuació del dia abans de la diada amb la torre de set, la tretzena de l’any. A més, van apuntar-se el 4 de 7, el 3 de 7, 5 pilars de 4 i un pilar de 5. Els Castellers de Castelldefels van fer el 3 de 7, el 5 de6, la torre de 6 i el pilar de 5.


*El 4 de 8 carregat pels Xics aquest diumenge. Foto: Josep Casasnovas

 

Participació