«La vida és un joc de pistes creatiu»

La professora i escriptora granollerina Juna Albert presenta el seu segon llibre, ¡Feliz vida!

per Esteve Plantada , 7 de novembre de 2013 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Esteve Plantada Foto: Esteve Plantada

Juna Albert presenta aquest dijous, dia 7 de novembre, el seu segon llibre, ¡Feliz vida! . L'FNAC Arenas de Barcelona és l'escenari triat per fer una més de les presentacions que l'escriptora i 'coach' de Granollers està fent per presentar una novetat editorial que segueix reflexionant –i donant pistes– al voltant de la felicitat, tal com ja feia el seu primer llibre, ¡Sincroniza tu vida! (Ediciones B, 2011). En paraules d'Albert, aquesta nova obra és una continuació del primer llibre, però ara dóna la fórmula de la sincronització. "Al primer llibre es referia a la pròpia persona, en la connexió dels dos hemisferis a través de l'anomenat cos callós. Ara amplio el concepte a la sincronització amb les altres persones i amb tot el planeta", afirma.


La ressonància de l'univers, el joc i l'amor
Juna Albert és directa, amable, optimista, parla sense pausa, amb les idees molt clares. La seva inspiració ve a través dels nous descobriments científics, tant de la física quàntinca, com de la biologia o la neurociència. "Totes tres ciències ens descriuen un univers viu, en expansió, i un cervell plàstic que per a comunicar els dos hemisferis necessita que manifestem bondat i amabilitat". En aquest sentit, l'univers està "informat" i per això Albert afirma, rotundament, "que la vida és un joc de pistes creatiu", cosa que fa per el llibre sigui ple d'exercicis i de propostes per exercitar la creativitat i per desxifrar totes aquestes pistes.


Ara bé, com tot joc, té les seves pròpies regles, "principalment, l’amor i la coherència universal". Dos conceptes que van estretament relacionats. "L’univers funciona perquè hi ha una força interna que surt de la pròpia matèria. Hi ha una ressonància contínua entre tot el que forma aquest univers. I l'univers es fa a si mateix contínuament". Això ens mostra que hi ha una comunicació contínua entre totes les parts que formen l'univers, un diàleg i un feedback que ho uneix tot a través d'una coherència. "Tot s’ajusta, contínuament. El propòsit de l’univers és créixer en complexitat, funcionalitat i bellesa. I aquesta coherència és un acte d’amor", afirma. L'autora sostè que aquesta ressonància implica la transformació personal per un bé comú: "i això és amor. Fixa’t que sentim el desamor com una falta de connexió".

A la recerca de l'essència 

Tot està connectat. "A més, si formem part d’aquesta xarxa universal", subratlla Albert, "cal assenyalar que nosaltres tenim una funció, única i essencial". Cadascú té un talent especial "i hem de partir d'aquests talents, perquè si vivim sense ells ens deprimim i no ens sentim bé". En aquest sentit, Albert sosté que tenim l’obligació de donar el màxim a través d'allò que sabem fer, "i ho hem de fer per a nosaltres, però també per als altres. Tot això funciona perquè cada peça de l'engranatge és clau i fonamental". I la clau és no esperar que l’altre faci. "Cal ser emprenedor".

Per això ¡Feliz vida! parla, també, de les vocacions: "hi ha gent que ho ha tingut clar des de petit, però hi ha gent que no". El llibre ajuda a descobrir, mitjançant exercicis, quines són les habilitats, els talents i els propòsits que cadascú pot oferir. En el cas de Juna Albert, queda clar que sap comunicar i transmetre optimisme. Cal aprofitar la vida i allò que sabem fer per ser feliços, per sincronitzar-nos, per aprofitar el temps al màxim. Una escriptora, professora i 'coach' que escriu gairebé a raig, "aquest llibre l'he escrit en tres setmanes, en tenia la necessitat", i amb vocació d'explicar-se. Aquest dijous, a l'FNC Arenas de Barcelona, podeu comprovar si el mètode funciona. i si és possible aconseguir una vida ben feliç.

Juna Albert presenta el seu segon llibre, '¡Feliz vida!' Foto: Esteve Plantada

 

Participació