Mollet concedeix la medalla de la ciutat i el títol de fill il·lustre a Josep M. Suñé i Arbussà

El catedràtic de Farmàcia i intel·lectual molletà és fill del músic i compositor Antoni Suñé

per Redacció, 21 d'octubre de 2013 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Mollet del proper dilluns 28 d'octubre aprovarà atorgar la distinció més important de la ciutat a Josep Maria Suñé i Arbussà (1928), prolífic catedràtic de Farmàcia i intel·lectual molletà. Suñé és fill del mestre Antoni Suñé, músic i compositor, i es va doctorar en Farmàcia l'any 1955 amb la tesi Estudio de emulsiones consistentes y excipientes emulgentes para pomadas: Excipientes absorventes, premi extraordinari i premi Clarina de la Real Academia de Farmacia de Madrid. Ha editat diferents publicacions sobre farmàcia, entre elles el tractat Legislación Farmacéutica Española (1966), que es convertí en referent per a totes les universitats espanyoles i del qual s’han imprès onze edicions.

Suñé ha exercit com a catedràtic a la Universitat de Granada entre els anys 1958 i 1998. Allà va crear el Museu de la Història de la Farmàcia que l’any 2008 passa a dir-se Museo de la Historia de la Farmacia de la Facultad de Farmacia de Granada Profesor Jose María Suñé Arbussà. Pel que fa a la seva tasca vinculada amb la seva ciutat natal, Mollet, Suñé va mostrar sempre la seva inquietud per la cultura i per la història, amb conferències i estudis. Durant els anys 40 i 50 va estar estretament vinculat al Centre Parroquial, on l’any 1947 crea la biblioteca, i de manera especial al seu grup de teatre, amb el paper d’apuntador i més esporàdicament d’actor. "Podem considerar-lo creador i pràcticament ànima de la revista del Centre Parroquial, Sembra, des d’on escriu cròniques de l’activitat i les inquietuds de l’entitat i especialment del seu grup de teatre", subratllen des de l'Ajuntament.


La Medalla de la Ciutat és la distinció més important que atorga l'Ajuntament de Mollet i es concedeix com a reconeixement i agraïment de la ciutat envers persones per una actuació o conjunt d’activitats que hagin tingut un extraordinari relleu i transcendència d’enaltiment de la ciutat o de servei i de dedicació al progrés i benestar de la ciutat i de la seva ciutadania, amb ampli ressò més enllà de l’àmbit molletà. Ostenten la Medalla de la Ciutat el pintor Joan Abelló, el politòleg Jordi Solé Tura, el músic i compositor Josep Solà i l’actor Josep Maria Pou. La Medalla de la Ciutat li serà concedida a Josep Maria Suñé en un acte solemne al ple de l’Ajuntament que se celebrarà al voltant del Dia de la Ciutat, el 4 de novembre.

 

Participació