Una Caputxeta punk

Crònica de l'obra 'La Caputxeta galàctica', en cartell aquest darrer cap de setmana a Granollers

per Joan Gener Barbany, 14 d'octubre de 2013 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Caputxeta, més punk que mai Foto: Insectotròpics

Més que una obra, 'La Caputxeta Galàctica' de la companyia Insectotròpics , és un artefacte que planteja la necessitat d'una rebel·lió primigènia: rebutjar allò que s'espera de nosaltres i emprendre un viatge iniciàtic.


La posada en escena, que respon a la voluntat de despullar bona part del procés creatiu, fa brillant la idea que un tot sempre està format per les parts. Audiovisuals, beats i loops , poesia, pintura-acció o interpretació performativa dialoguen harmònicament per crear personatges, contextos i metàfores en un exercici d'assemblearisme creatiu que supera el risc de caure en la fragmentació.

Una subversió multidisciplinar del conte

Aquesta subversió del conte popular, ens mostra una caputxeta que accepta el llop com a xaman. A través d'un viatge visceral, la jove transita per les seves pors i davant el mirall es diu que tot allò que no coneix, és dins seu. Nua i nova, accepta i esdevé el costat més salvatge.

Amb 'La Caputxeta Galàctica', Insectotròpics pot explotar la seva aposta de treball, la interconnexió de disciplines artístiques i ments creatives. Però tan sols això, la companyia accepta el principal repte que té l'art amb la humanitat: sacsejar-ne les tradicions, experimentar amb els mitjans i així, explicar-nos de bell nou.


Per això i per molt més, la sensació és que 'La Caputxeta Galàctica' és una obra imperdible. Amb ella, Insectotròpics mostren les habilitats per esdevenir narradors artístics d'una generació que, tant si com no, ha de prendre la paraula. Que la força els acompanyi!

 

Participació