La Llagosta també busca noves oportunitats en el vehicle elèctric

A l'Eix de la Riera de Caldes hi ha un important grup d'empreses que poden formar part d'aquest sector

per Redacció, 12 d'octubre de 2013 a les 17:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Felip Puig i, a la dreta, l'alcalde de la Llagosta, Alberto López. Foto: Aj. Santa Perpètua

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), Isabel Garcia, i el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, el vallesà Felip Puig, van presidir divendres l'acte d'inauguració del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). Es tracta d'un espai pioner, dissenyat específicament per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, i oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric.


El CREVE és un equipament de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i forma part del projecte Plataforma de desenvolupament del vehicle elèctric de la Riera de Caldes, que aplega també els ajuntaments de la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat. L’objectiu és incorporar les empreses de la Riera de Caldes a les oportunitats que ofereix aquest sector, com ara empreses de fabricació, manteniment i reparació de vehicles de dues rodes; i formar professionals en el manteniment i la reparació i crear un centre de recursos de suport al sector.

Sector estratègic per sortir de la crisi
Les obres de l'equipament s'han executat en dues fases a través de plans d'ocupació, on han participat 22 persones, encara que temporalment s'han sumat altres treballadors d'altres plans. El pressupost del projecte ha estat d'uns 350.000 euros. Puig va manifestar que projectes com el CREVE "s'emmarquen dins de la nova estratègia industrial per a Catalunya amb l'objectiu de generar riquesa i creació de llocs de treball" i va afegir que la indústria, la logística i el turisme són tres sectors estratègics per sortir de la crisi.

A l' Eix de la Riera de Caldes (Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, la Llagosta, Sentmenat, Palau‐solità i Plegamans, Polinyà i Santa Perpètua) hi ha un important grup d'empreses relacionades amb sectors que es poden vincular al desenvolupament del vehicle elèctric. "Estem parlant de més de 250 tallers de reparació de vehicles, però també de més de 30 empreses industrials, que apleguen més d'un miler de treballadors i tenen una facturació agregada de més de 400 milions d'euros anuals", segons va explicar l'alcaldessa de Santa Perpètua, que va sentenciar que el vehicle elèctric ha estat assenyalat "com a un dels projectes tractors del desenvolupament empresarial a Catalunya".

 

Participació