Capturen el toro de 400 quilos que campava per Montornès des del passat mes de juny

L'animal s'havia escapat per segona vegada en poques setmanes d'una granja de Tiana | Els Agents Rurals l'han traslladat ara al seu lloc d'origen, el parc natural de l'Albera, a l'Alt Empordà

per Redacció, 8 d'octubre de 2013 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El toro capturat aquest dimarts, en una imatge del juny. Foto: Protecció Cicil Montornès del Vallès

Els Agents Rurals de la Generalitat han aconseguit capturar aquest dimarts al matí el toro de 400 quilos de pes que des del passat mes de juny estava perdut per les vinyes de Montornès del Vallès. L'animal ha estat traslladat al seu lloc d'origen, el parc natural de l'Albera (Alt Empordà) i no a la granja de Tiana (Maresme) de la qual es va escapar. Després d'un seguiment exhaustiu i discret durant les darreres setmanes, els Agents Rurals, amb l'ajuda de Protecció Civil, ADF i caçadors, han organitzat un nou dispositiu que ha començat cap a les nou el matí i ha culminat a dos quarts de dotze amb la captura de l’animal, abatut amb tres dards anestèsics.


De fet, a finals del passat mes de maig es va aconseguir capturar, per primera vegada, el toro, que al febrer ja s'havia escapat de la granja de Tiana i havia arribat pasturant perdut fins a la zona de Vinyes Velles de Montornès. Pocs dies després, a principis de juny, el brau va fugir de nou, acompanyat de cinc vaques, que ja van ser capturades. I, des de llavors, l'animal ha fet vida per la zona controlat pels Agents Forestals i Protecció Civil i sense que hagi ocasionat cap greu incident amb la població, excepte danyar alguns camps.

Un cop capturat, els Agents Rurals l'han carregat en un vehicle per traslladar-lo definitivament al seu lloc d'origen, el parc natural de l'Albera. L'animal capturat pesa uns 400 quilos i pertany a la raça de l'Albera, una varietat bovina en perill d'extinció. L'espècie pren el nom del massís de l'Albera, on els exemplars viuen en estat de semillibertat.

 

Participació