Adif encarrega el pla d'urbanització dels túnels del tren a Montmeló

L'Ajuntament espera que l'obra es comenci a executar el segon semestre del 2014

per Redacció, 1 d'octubre de 2013 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adif ja ha encarregat el projecte d'integració urbana i d'urbanització dels túnels que passen pel centre de Montmeló. Després de la reunió que l'alcalde del municipi vallesà, Antoni Guil, va mantenir a Madrid amb el director general d'explotació i construcció de l’empresa estatal, que depèn del ministeri de Foment, l'Ajuntament ha rebut la confirmació de l'encàrrec de la redacció del projecte d'integració urbana i d'urbanització de l'àmbit del soterrament a l'empresa INECO, amb un pressupost de licitació de 246.712 euros.

D'aquesta manera es desencalla aquest pas previ indispensable per a l'inici de les obres d'urbanització de la llosa de formigó sorgida amb la construcció dels túnels de la línia convencional i de la línia d'alta velocitat que creuen el municipi. Un cop redactat el projecte s'establirà el calendari d'execució de l'obra, plantejat inicialment en tres fases, que en principi hauria de començar en el segon semestre de 2014, però sempre en funció de les consignacions pressupostàries.


La primera fase serà el tram central: des de la nova estació de Rodalies fins al carrer Pompeu Fabra. La segona fase serà la que va de Pompeu Fabra fins a la boca nord del túnel, tocant als viaductes. Per al final, es deixa el tram meridional: de l'estació fins a la boca sud. Aquest encàrrec s'emmarca en el compliment de l'addenda 2010 signada pel ministeri de Foment, la Generalitat, Adif i l'Ajuntament, i al protocol signat pels mateixos interlocutors el 2005, amb el que es donava inici a les actuacions de soterrament de les vies en el nostre municipi.

 

Participació