L'alcalde de Montmeló viatja a Madrid per reclamar de nou el pla d'urbanització dels túnels

Antoni Guil aconsegueix el compromís de tots els grups polítics per incloure les obres als pressupostos del 2014

per Redacció, 19 de setembre de 2013 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, va mantenir aquest dimecres a Madrid entrevistes amb diputats membres de la Comissió de Foment del Congrés amb l’objectiu d’aconseguir suports perquè els pressupostos del 2014 incorporin una partida per iniciar les obres d’integració urbana dels soterrament de la línia del tren. Segons apunten des del Consistori, el batlle ha rebut respostes positives, i el compromís de presentar propostes per endegar les obres, dels diputats Ascención de la Heras (IU), Laia Ortiz (ICV-EUiA), Teresa Jordà (ERC), Rafael Simancas (PSOE) i, fins i tot, Andrés Ayala (PP). També comptaria amb el recolzament de Pere Macias (CiU), amb qui es va reunir el passat mes de juliol.

En el decurs de les reunions, Guil ha explicat la evolució de l’obra i els compromisos adquirits per les administracions el 2005 i el 2010, i la necessitat que l’obra tingui continuïtat fins a la finalització de la integració urbana del soterrament. L’alcalde també s’ha entrevistat amb Antonio Gutiérrez, director general d’Explotació i Construcció d’Adif, per fer el seguiment del procés d’encàrrec del projecte d’integració urbana que ha de fer aquesta empresa.


Montmeló porta mesos negociant amb el ministeri de Foment noves vies per finançar els treballs d’urbanització de l’espai sorgit amb les obres de soterrament de les vies del tren i amb la construcció de la línia del tren d’alta velocitat. I és que la falta de finançament per a la disposició addicional tercera de l’Estatut català, que preveia inversions extres a Catalunya en infraestructures, va deixar el municipi vallesà sense els diners per aquesta integració. De fet, ara fa un any, Guil ja es va reunir a Madrid amb Adif per intentar que les obres d’urbanització s’iniciessin just quan acabés tota l’obra del soterrament; quelcom que no ha aconseguit. 

 

Participació