La candidatura Barcelona 2022 inclou el desdoblament de la R3

La capital catalana encara dubta si optarà als Jocs Olímpics d'hivern després del fracàs de Madrid

per Arnau Urgell, 13 de setembre de 2013 a les 13:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte inclou el desdoblament fins a Vic (Osona). Foto: Adrià Costa

El fracàs de Madrid 2020 ha fet revifar les ànsies olímpiques de Barcelona. Tot apuntava que la setmana vinent la ciutat comtal anunciaria que tira endavant la candidatura per optar a acollir els Jocs d'Hivern del 2022 amb Puigcerdà com a subseu. La candidatura, que s'ha de presentar oficialment el novembre, aposta per "l'austeritat" i té un pressupost inicial de 3.262 milions d'euros, segons publica El País. Tanmateix, aquest mateix matí l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que la decisió no està oberta i no ha descartat deixar el projecte pel 2026 o el 2030.


Un dels maldecaps –més enllà dels elements que han provocat el fracàs de Madrid- és la distància entre les dues seus del projecte, Barcelona i Puigcerdà. En aquest sentit, l'element crític és la connexió ferroviària a través de Vic (Osona) i Ripoll (el Ripollès), és a dir, la línia 3 de Rodalies, que travessa el Vallès Oriental, parant a Mollet, Parets, Granollers, les Franqueses del Vallès i la Garriga, entre altres municipis.

Per aquest motiu, la candidatura inclou com a objectiu imprescindible (com venen reclamant des de fa anys els alcaldes del Vallès Oriental), el desdoblament fins a Vic i la millora de la resta de la línia fins a les capitals del Ripollès i la Cerdanya.

Més informació, a ElRipollès.info

 

Participació