Treballadors de Pastas Gallo de Granollers protesten contra onze acomiadaments

Alerten que la companyia es vol endur la producció a Còrdova, que compta amb subvencions de la Junta d'Andalusia, i que la planta vallesana està en perill

per Redacció, 13 de setembre de 2013 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors de Pastas Gallo, davant la planta de Granollers. Foto: CCOO

Uns 100 treballadors de Pastas Gallo s'han concentrat aquest divendres al matí davant la planta de Granollers per protestar contra els onze acomiadaments que la companyia va efectuar el passat mes de juliol. Els empleats, amb el recolzament dels sindicats, demanen que la direcció faci marxa enrere i torni a admetre els seus companys: cinc tenen 60 i 61 anys, i van rebre una indemnització de 50.000 euros, i sis treballadores més (tot dones amb molta antiguitat a la companyia) es mouen en edats d’entre els 52 i els 58 anys, i van rebre una indemnització mínima per acomiadament objectiu (20 dies per any treballat).


"Casualment, el nombre de persones acomiadades coincideix, pràcticament, amb el nombre de recol·locacions procedents d'Esparraguera (Baix Llobregat)", denuncia el comitè d’empresa. Ara fa un any Gallo va anunciar el tancament de la seva planta d'Esparreguera i el consegüent acomiadament de 64 treballadors. La companyia, que compta amb uns 500 empleats, va prendre aquesta decisió amb l'objectiu de centrar la seva producció a les factories de Granollers (on va traslladar una dotzena de treballadors) i El Carpio (Còrdova), on en va enviar cinc.

El comitè d'empresa assegura que els acomiadaments de Granollers no estan justificats i que l'objectiu real de Pastas Gallo és endur-se la producció a la planta de Còrdova, que compta amb subvencions de la Junta d'Andalusia. El president del comitè d'empresa, Juan José García, afirma que la històrica planta de Granollers està en perill i afegeix que els acomiadaments "no estan justificats" perquè aquí "no sobra ningú". Hi veuen un ERO encobert. García ha explicat que l'empresa esta cobrint les vacants amb treballadors d'empreses temporals i amb empleats procedents de la planta d’Esparreguera, que s'està tancat progressivament. Els empleats tenen previst manifestar-se cada divendres al matí, coincidint amb l'hora de l'esmorzar.

 

Participació