La Fira d'Artesans de Mollet arriba a la trentena edició

Els dies 13, 14 i 15 de setembre, el nucli antic de la ciutat serà ocupat per un centenar de parades d'artesania

per Redacció, 10 de setembre de 2013 a les 13:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fira d'artesans de Mollet celebra els 30 anys Foto: Aj.Mollet

Mollet celebra la trentena edició de la Fira d’Artesans, que omple el nucli antic de la ciutat amb un centenar de parades d’artesania, els dies 13, 14 i 15 de setembre. La inauguració, aquest proper divendres 13 de setembre a les 7 de la tarda, comptarà amb la posada en marxa de l’exposició 'Eines i estris del camp de Can Pacià', que mostra una part de la donació dels propietaris d’aquesta masia a la ciutat.


L’acte es farà al Centre Cultural La Marineta i, tot seguit, a les 8 del vespre, es procedirà a la descoberta d’un mural de ceràmica a la plaça de l’Artesania per commemorar els 30 anys de la Fira d’Artesans. El mural és obra de l’artesana Núria Soley.

Prop d’un centenar de parades d’autèntica artesania

La Fira d’Artesans de Mollet és una fira que ha sabut aguantar la crisi, tal com demostra que durant els darrers anys el nombre de parades d’artesania s'hagi mantingut estable. En aquesta edició de 2013 s’instal·laran un total de 85 parades als carrers de Portugal, del Sol, del Doctor Robert, de Can Pacià i la plaça de l’Artesania.

Per tal de preservar la qualitat de la Fira, l'organització informa que només hi poden participar "autèntics productors artesans", tal com queda palès amb la mostra d’oficis en els quals l’artesà ensenya com treballa i, també, permet participar el públic. En edicions anteriors s'ha pogut veure com treballen ferradors de cavalls, matalassers, boters, constructors de gegants, espardenyers, vidrers, titellaires o forners, per exemple. Enguany s'hi trobaran productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents, vidre i tota mena de productes gastronòmics.


Música, castellers i estrenes teatrals
Un de les principals novetats d’aquest 2013 serà l’estrena del nou espectacle de la companyia molletana Galiot Teatre, la qual va néixer dins la Fira d’Artesans. Enguany estrenarn un espectacle itinerant que es titula 'Grans titelles rodants' i es podrà veure el diumenge a dos quarts de 12 del migdia i a les sis de la tarda. A més, com cada any, els Castellers de Mollet organitzen una actuació castellera en el marc dels actes de la Fira, diumenge al migdia i amb la presència dels Castellers de Santa Coloma i els Torraires de Montblanc.


Diumenge, a les 7 de la tarda, hi haurà l’actuació de dues entitats que van néixer també en el marc de la Fira: l’Associació Musical Pau Casals i la Companyia de Sarsuela de Mollet. Altres activitats que animaran la Fira seran els jocs infantils, una audició de sardanes amb la Cobla Nova Vallès, tallers de manualitats infantils i el ball popular amb Rubén. Dissabte a la nit, com és tradicional, es farà el concert d’havaneres i cremat de rom, amb el grup Norai. A més, l’Associació de Veïns de la Fira d’Artesans s'ha encarregat de la decoració dels carrers, amb temàtica hawaiana.

Programa d'actes de la XXX Fira d'Artesans de Mollet

Divendres 13 de setembre

Parades d’artesans des de les 7 de la tarda fins les 10 de la nit i Tallers de manualitats infantils a la parada del DRAG

7 de la tarda
Centre Cultural La Marineta
Inauguració de l’exposició Eines i estris del camp de Can Pacià

8 del vespre
Plaça de l’Artesania
Descoberta de la ceràmica commemorativa dels 30 anys de la Fira

9 del vespre
Plaça de l’Artesania
Sardinada a càrrec dels veïns de la Fira

10 de la nit
Plaça de l’Artesania
Ball popular amb Rubén

Dissabte 14 de setembre

Parades d’artesans des de les 10.30 del matí fins a les 2 del migdia del migdia i des de les 5 de la tarda fins a les 10 de la nit

Tallers de manualitats infantils a la parada del DRAG

2/4 d’11 del matí
Plaça de l’Artesania
Xocolatada a càrrec dels veïns de la Fira

11 del matí
Plaça de l’Artesania
Jocs infantils a càrrec dels esplais de Mollet

6 de la tarda
Pl. Prat de la Riba
Festa de la Solidaritat
Estands de les entitats de solidaritat de la ciutat amb informació sobre els projectes de cooperació, accions de sensibilització i campanyes d’emergència; també espectacles familiars,actuacions de música africana, balls i danses d’arreu del món i tallers diversos de mandales, llegendes solidàries, colors del món, etc.

6 de la tarda
Plaça de l’Artesania
Audició de sardanes amb la Cobla Nova Vallès
Organitza Tradicions i Costums

6 de la tarda
Carrer de Can Pacià
Taller de castells
Organitza Castellers de Mollet

10 de la nit
Plaça de l’Artesania
Cantada d’havaneres i cremat de rom, Grup Norai

Diumenge 15 de setembre

Parades d’artesans des de les 10.30 del matí fins a les 2 del migdia i des de les 5 de la tarda fins a les 9 del vespre i

Tallers de manualitats infantils a la parada del DRAG

2/4 d’11 del matí
Plaça de l’Artesania
Xocolatada a càrrec dels veïns de la Fira

2/4 de 12 del migdia
Sortida de pl. Prat de la Riba fins a la Fira i retorn
Estrena de l’espectacle itinerant: Grans titelles rodants
Galiot Teatre

2/4 d’1 del migdia
Plaça de l’Artesania
Actuació castellera amb els Castellers de Santa Coloma, Torraires de Montblanc i els Castellers de Mollet
Organitza Castellers de Mollet

6 de la tarda
Sortida de pl. Prat de la Riba fins a la Fira i retorn
Espectacle itinerant: Grans titelles rodants
Galiot Teatre

7 de la tarda
Plaça de l’Artesania
Concert a càrrec de la Banda de l’Ass. Musical Pau Casals

a continuació
Antologia de la Sarsuela
Cia de Sarsuela de Mollet

Artesania i varietat, a la Fira d'Artesans de Mollet Foto: Aj.Mollet

 

Participació