El restaurant Can Fabes, una nova escola de cuina catalana?

La presidenta del sindicat agrari Asaja i regidora de les Franqueses, Rosa Pruna, proposa convertir-lo en un centre que reivindiqui els productes de proximitat

per Redacció , 4 de setembre de 2013 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Podria convertir-se el restaurant Can Fabes de Sant Celoni, que dissabte va tancar la cuina després de 32 anys de vida, en una escola de cuina que reivindiqui els productes catalans i de proximitat? Aquesta és la proposta que llança, a través d'un escrit d'opinió enviat a NacióGranollers, la presidenta del sindicat agrari Asaja i regidora de les Franqueses del Vallès, Rosa Pruna. "Si Can Fabes va obrir fa 32 anys oferint plats senzills i típics de cuina catalana, per què ara no seguir amb una escola per formar a joves cuiners d’arreu del món amb sota el segell de gastronomia típica catalana i de proximitat, que un dia el nostre estimat Santi va dissenyar i enviar arreu dels continents?", subratlla Pruna.

Ara per ara, la família Santamaria-Serra està negociant la venda del restaurant amb diversos inversors, tant nacionals com internacionals, per evitar el tancament definitiu. Pruna considera que "Catalunya ha de fer quelcom per no perdre aquesta gran referència vallesana al món", i es mostra preocupada perquè un inversor estranger pugui acabar amb la filosofia de proximitat impulsada durant tants anys per Santi Santamaria. "Per què no podria ser una escola de cuina catalana tant estimada, un referent de les nostres produccions, per poder gaudir d'un àpat i comprar el que abans has menjat i agradat per endur-s'ho al seu país?", es pregunta la presidenta d'Asaja.


En el text, Pruna rememora la figura de Santi Santamaria: "Un cuiner que estimava els productes de proximitat i els valorava, un home del Montseny, que dels bolets en feia meravelles... o la sopa de fredolics, la seva senzillesa la feia sublim, com el seu tarannà humil i de bona persona; les estrelles no se li havien posat al cap, ans el contrari, ajudava a tothom que li demanava", destaca. També recorda que fa 3o anys van demanar al xef celoní que els ajudés a promocionar la carn de conill i, "en Santi, gratis i amb molt de gust per ajudar al sector, va introduir-lo a la carta; el 2011, entre els seus plats estrella, encara hi tenia el llom de conill".

 

Participació