L'atur augmenta després de quatre mesos de descens

Al Vallès Oriental hi ha 37.071 persones registrades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, 393 més que al juliol | Hi ha 14 desocupats més que fa un any

per Redacció , 3 de setembre de 2013 a les 19:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un grup de persones espera per ser atès a les oficines del SOC: Foto: delCamp.cat

L'atur torna a pujar al Vallès Oriental, en la línia del que ha succeït a tot el país. El nombre de persones registrades a alguna oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha repuntat en 393 persones a la nostra comarca, trencant quatre mesos de descensos consecutius. Aquest agost s'han registrat 37.071 aturats (17,35% d'atur). Aquesta xifra representa un increment d'un 1,07% respecte al mes anterior i un descens d'un 0,04% respecte al mateix període de l'any anterior, amb 14 persones menys en situació de desocupació. Un descens mínim, molt per sota del registrat a tot Catalunya, on en comparació amb l'agost del 2012 la taxa d'atur s'ha reduït en un 1,8%.


La tendència a la baixa s'explicava els últims mesos tant per l'augment de contractes temporals en el sector serveis, per a la temporada turística, com per l'anomenat 'efecte desànim': alguns aturats jo no s'inscriuen a les llistes del SOC per la manca de perspectives de trobar-hi feina o perquè no han generat dret a rebre cap prestació. Les dades d’ocupació d’aquest agost, per tant, demostren que la crisi segueix instal·lada al mercat de treball del Vallès Oriental i de la resta del país, on el nombre de treballadors que cotitzen a la Seguretat Social s'ha reduït en més de 29.000 persones respecte al juliol. A més, les empreses continuen sense contractar, tal com demostren les dades del ministeri d'Ocupació. A Catalunya van signar-se 145.432 contractes, un 2,6% menys que l'agost de fa un any i un 40% menys que al juliol.

Pel que fa als municipis de la nostra comarca, a les dues grans ciutats ha pujat considerablement nombre de persones registrades al SOC. A Granollers, ara hi ha 5.886 desocupats, és a dir, 41 més que fa un mes. A Mollet del Vallès l'augment és un xic menys accentuat: es passa dels 5.798 aturats del juliol als 5.814 de l'agost. De fet, l'atur puja a gairebé tots els municipis del Vallès Oriental. Les poblacions que han registrat un major augment en el nombre de persones desocupades són Caldes de Montbui (77) i Parets (74).Hi ha excepcions, com ara Canovelles, on tenen cinc aturats menys que fa un mes.

 

Participació