Les principals joventuts polítiques de Caldes també s'alien a favor del dret a decidir

La JNC, la JSC i les JERC es comprometen per escrit a treballar per poder celebrar un referèndum vinculant

per Redacció , 3 de setembre de 2013 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les joventuts polítiques de Caldes davant de l'Ajuntament. Foto: JERC

Les joventuts polítiques de Caldes de Montbui, seguint l'exemple de les seves homònimes a Granollers, s'han aliat per defensar el dret a decidir. Les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) i les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han signat un manifest unitari defensant la celebració d'una consulta popular per decidir el futur de Catalunya.


Dilluns, les tres agrupacions polítiques, acompanyades tant pel regidor de Participació Ciutadana Isidre Pineda com per l'Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI), es van aplegar davant l'Ajuntament de Caldes per fer visible aquesta flamant unitat i llegir el mateix manifest a favor del dret a decidir que es va pronunciar davant del Parlament a principis de juliol en un acte semblant a nivell nacional.

Votar a partir dels 16

Les joventuts de Convergència, del PSC i d'ERC de Caldes (en aquesta ocasió, al contrari del que va succeir a Granollers, sense els joves d'ICV) s'han compromès a treballar activament per "impulsar i defensar la convocatòria d'un referèndum vinculant per tal que Catalunya pugui exercir el dret a decidir el seu futur democràticament i de forma vinculant". També pretenen "promoure la participació del moviment associatiu juvenil en el procés de presa de decisions col·lectiva com a moviment clau per assegurar un futur polític i social al nostre país".

Les diferents formacions aposten perquè els joves de 16 i 18 anys també puguin votar el dia de la consulta i proposen que tant la pregunta com la resposta siguin clares per deixar constància de la voluntat majoritària del poble català. Totes les entitats juvenils destaquen el consens i la bona entesa per posar-se d'acord en una qüestió tant transcendent com és el dret a decidir. "És per això que fem un pas endavant per incentivar un procés democràtic que porti als calderins a escollir lliurement el futur del seu país", sentencien.

 

Participació