Uns 900 estudiants d'enginyeria de mig món competeixen en coneixements al Circuit

Montmeló acull la quarta Fórmula Student Spain

per Redacció, 2 de setembre de 2013 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les autoritats contemplant un dels monoplaces. Foto: Aj. Montmeló

Per quart any consecutiu, el Circuit de Montmeló ha acollit la Formula Student Spain. Equips de joves enginyers de tot el món han competit per demostrar que són el número ú en el disseny i construcció d'un monoplaça de competició. La Fórmula Student és una competició mundial que es remunta als Estats Units a principis dels anys 80. Estudiants d'Universitats d'Enginyeria competeixen en el disseny, desenvolupament, construcció i conducció d'un monoplaça. La competició a Espanya es realitza al Circuit de Catalunya i en aquesta quarta edició ha reunit 34 equips i uns 900 estudiants.


Durant 4 durs dies de treball els equips d'enginyers han treballat per superar les diferents proves d'aquesta competició i, durant el cap de setmana s'han realitzat les proves dinàmiques; acceleració, skidpad, autocross i endurance, on els participants han demostrat a la pista el rendiment dels seus dissenys. Formula Student Spain és un espai multicultural on es promou el desenvolupament de coneixements, valors de respecte, treball en equip i on els joves que participen poden posar en pràctica els coneixements teòrics adquirits, així com aprendre els valors de l'esforç, la superació i el treball en equip.

La jornada de cloenda d'aquesta quarta edició ha comptat amb la visita d'autoritats i responsables de la mateixa. El recorregut pels estands dels espònsors i pels boxes dels diferents equips s'ha dut a terme durant tot el matí. El director general de Fórmula Student, Francesc Gonález Balmas, ha acompanyat als diferents representants institucionals: Antoni Guil, Alcalde de Montmeló, Vicenç Aguilera, President de Consorci del Circuit, i Antoni Castellà, secretari d'Universitats de la Generalitat de Catalunya.


Els equips participants han explicat la seva experiència i han mostrat els prototips de cotxes construïts per a l'ocasió. Per a l'alcalde, activitats d'aquest tipus suposa una oportunitat i una nova experiència per als joves vinguts de tot el món i ha convidat a l'organització de l'esdeveniment en properes edicions a que realitzin activitats de caràcter lúdic on s'inclogui la visita a Montmeló dels participants a la Fórmula Student.

 

Participació