Gairebé 100 desocupats menys en el quart mes consecutiu de descens de l'atur a la comarca

Al Vallès Oriental hi ha 36.678 persones registrades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya

per Redacció , 5 d'agost de 2013 a les 17:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un grup de persones espera per ser atès a les oficines del SOC. Foto: delCamp.cat

L'atur ha baixat lleugerament al Vallès Oriental aquest juliol per quart mes consecutiu, seguint la dinàmica de Catalunya i fruit de les contractacions temporals lligades al turisme. Concretament, a la nostra comarca ara hi ha 36.678 persones registrades a alguna de les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), és a dir, 99 menys que el passat mes de juny. La taxa d'atur registrada continua al voltant del 17%.


Pel que fa als municipis de la nostra comarca, a les dues grans ciutats continua baixant el nombre de persones registrades al SOC. A Granollers, ara hi ha 5.845 desocupats, és a dir, 34 menys que fa un mes. A Mollet del Vallès el descens és més accentuat: es passa dels 5.875 aturats del maig als 5.798 del juny. De fet, l'atur baixa a gairebé tots els municipis del Vallès Oriental.

Pel que fa a Catalunya, l'atur registrat ha baixat en 6.859 persones aquest juliol (un 1,11%) i s'ha situat en els 610.429 desocupats. Aquesta xifra significa un descens de 4.363 aturats respecte al juliol del 2012 (un 0,71% menys), i és la reducció més intensa en un mes de juliol des de l'any 2010. El nombre actual de persones sense feina a les oficines del SOC es remunta a xifres que no es donaven des del setembre del 2011. Tot i això, és un descens amb molts matisos, ja que la reducció de població activa pesa més que no pas la creació de feina en la baixada del nombre d'aturats.


Dades d'atur i anàlisi del passat mes de juny

 

Participació