El PSC de Montmeló carrega contra la proposta d'ICV-EUiA d'aplicar descomptes als aturats a la piscina municipal

Afirma que és oportunista i populista i que s'ha fet des del desconeixement del sistema de preus actual

per Redacció, 31 de juliol de 2013 a les 18:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La piscina municipal de Montmeló, aquest estiu. Foto: PSC

El PSC de Montmeló considera que la proposta feta per ICV-EUiA en el ple municipal celebrat dimarts d'aplicar bonificacions als aturats en els preus públics de les piscines municipals respon "al desconeixement del sistema actual de preus públics i es fa des de l'oportunisme, quan la temporada de bany encara la seva recta final". L'equip de govern (PSC, CiU i PP) defensa que sigui el criteri de renda familiar, valorat pels serveis socials, i no la situació laboral de la persona, el què marqui les possibles bonificacions.


Actualment, els abonaments de temporada són gratuïts per a tots els jubilats de Montmeló, així com per als infants menors de 5 anys. I en el cas de famílies amb pocs recursos es facilita el pagament fraccionat dels abonaments. "Les piscines de Montmeló ja compten amb un sistema de preus públics amb clara voluntat social", destaquen des del PSC, i afegeixen que els preus aprovats per als abonaments de temporada fan que el preu diari d'entrada al recinte per persona estigui entre un mínim de 0,24 euros i un màxim de 0,54 euros en funció del nombre de persones de la unitat familiar.

Les propostes, a l'abril
Tot i això, l'alcalde Antoni Guil es va comprometre a revisar les bonificacions per a famílies amb rendes baixes per a l'aprovació dels preus públics de temporada que s'aproven a l'abril. De fet, des de l'equip de govern es va qüestionar que la proposta d'ICV-EUiA s'hagi fet arribar al plenari a finals de juliol, i no a l'abril, "moment en el qual el grup polític que ara les proposava no va fer cap aportació en aquest sentit", etziba el grup municipal socialista.

El PSC també titlla d'oportunista que aquestes propostes es veiessin publicades a la premsa "abans de ser comentades o comunicades a l'equip de govern". Per als socialistes de Montmeló, aquesta manera d'actuar "demostra que amb aquestes propostes ICV-EUiA només pretén l'efecte mediàtic que puguin tenir, una vegada més utilitzant l'atur i els aturats de forma populista i poc raonada".


Ampliació del calendari d'obertura
Els ecosocialistes també van demanar l'ampliació del calendari d'obertura de les piscines des de l'1 de juny. L'equip de govern va respondre que caldrà analitzar la repercussió econòmica que aquesta ampliació d'horari pot tenir en l'explotació de l'equipament. "Els costos associats amb l'obertura de les piscines difícilment podrien ser coberts amb nous ingressos, ja que la immensa majoria dels usuaris de les piscines de Montmeló opten per l'adquisició d'abonaments de temporada", sentencien des del PSC. 

 

Participació