Gallo acomiada 11 treballadors de la planta de Granollers

El comitè d'empresa anuncia mobilitzacions al mes de setembre | El sindicat UGT denuncia que la majoria d'afectats són dones d'entre 52 i 58 anys amb molta antiguitat a la companyia

per Redacció, 30 de juliol de 2013 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La planta de Gallo a Granollers, al polígon el Congost. Foto: NacióGranollers

L'empresa alimentària Pastas Gallo ha acomiadat 11 treballadors de la seva planta de Granollers, segons ha denunciat aquest dimarts la UGT. El sindicat ha explicat que el passat 26 de juliol la direcció del centre de la capital del Vallès Oriental, "de manera unilateral", va fer fora cinc empleats amb una edat d'entre 60 i 61 anys i una indemnització de 50.000 euros, i sis treballadores més amb una edat d'entre 52 i 58 anys i amb la indemnització mínima per acomiadament objectiu.


"Casualment, el nombre de persones acomiadades coincideix, pràcticament, amb el nombre de recol·locacions procedents d'Esparraguera (Baix Llobregat)", denuncia la UGT. Ara fa gairebé un any Pastas Gallo va anunciar el tancament de la seva planta d'Esparreguera i el consegüent acomiadament de 64 treballadors. Gallo, que compta amb uns 500 empleats, va prendre aquesta decisió amb l'objectiu de centrar la seva producció a les factories de Granollers (on va traslladar una dotzena de treballadors) i El Carpio (Còrdova), on en va enviar cinc.

Demandes i mobilitzacions

La UGT afegeix que, tot i que la causa d'acomiadament dels treballadors de Granollers ha estat la mateixa que els d'Esparraguera (per garantir la competitivitat de la companyia en un futur), la indemnització ha estat menor que la rebuda pels treballadors del centre del Baix Llobregat, "especialment en el cas de les sis treballadores". De fet, la UGT ja ha interposat demandes per aquests acomiadaments i el comitè d'empresa convocarà mobilitzacions al setembre.

La secció sindical de la UGT considera que la manera de procedir de la direcció de l'empresa "és perversa". "S'està realitzant un ERO encobert, s'enfronta els treballadors dels dos centres, la manera de determinar els acomiadaments és discriminatòria (les afectades són majoritàriament dones amb molta antiguitat i entre els 52 i 58 anys) i ho fan durant el mes d'agost, quan el personal es troba de vacances", sentencia el sindicat.


Gallo, primera marca de fabricants del sector de pasta alimentària a Espanya, amb una quota de mercat del 37% en pasta seca i del 15% en pasta fresca, té tres centres de treball a l'Estat: Granollers, Esparraguera i El Carpio. El centre d'Esparraguera es troba en procés de tancament. La sortida dels 64 treballadors es va regular amb un acord, de manera que el tancament s'efectua de manera progressiva en períodes de 90 dies, amb una indemnització de 37 dies per any treballat, i 17 recol·locacions (les 12 a Granollers i 5 a El Carpio).

 

Participació