Les principals joventuts polítiques de Granollers s'alien per defensar el dret a decidir

El ple municipal d'aquest dimarts aprovarà una moció presentada per la JNC, la JSC, les JERC i els JEV a favor de celebrar una consulta popular | Volen ampliar l'entesa a altres temes de ciutat

per Eduard Mas , Granollers, 29 de juliol de 2013 a les 19:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquerra a dreta: Guillem Pujadas (JERC), Eugènia Llonch (JNC), Marc Collado (JEV) i Carles Cabanillas (JSC), aquest dilluns a la tarda al Gra de Granollers. Foto: Eduard Mas

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) i els Joves d'Esquerra Verda (JEV) han ofert aquest dilluns a la tarda una imatge inèdita d'unitat política a Granollers, en defensa del dret a decidir. Les quatre organitzacions han presentat al Gra una moció conjunta que defensa "el dret democràtic dels catalans a poder triar el futur polític del seu país" a través d'una consulta popular. El text serà aprovat en el ple d'aquest dimarts al vespre, ja que els regidors de CiU, PSC, ERC i ICV se la faran seva.


De fet, en el ple del passat mes de gener, amb l'abstenció del PSC, ja es va aprovar una moció d'adhesió a la Declaració de Sobirania i al dret a decidir del poble de Catalunya. En aquesta ocasió, gràcies a l'empenta dels joves socialistes, el PSC hi votarà a favor, ja que la moció no va més enllà de reclamar que es celebri una consulta popular. "Hem buscat el que ens uneix, no el que ens separa, i això és molt important", ha subratllat el primer secretari de la JSC de Granollers i regidor de Joventut, Carles Cabanillas, que ha afegit que el resultat final d'aquesta consulta "ja és una altre història". El PSC és l'únic dels quatre partits representats aquest dilluns al Gra per les seves joventuts polítiques que defensa el 'no' en un referèndum.

Nou espai de diàleg i entesa

Per la seva banda, la cap local de la JNC, Eugènia Llonch, ha recordat que traslladen a Granollers l'exemple nacional (el 4 de juliol algunes joventuts polítiques van acordar presentar conjuntament un manifest pel dret a decidir al Parlament) i ha subratllat que la idea és donar continuïtat a aquesta flamant entesa, "crear un espai de diàleg permanent per treballar els temes que afecten els joves granollerins". Les quatre formacions volen realitzar un seguit de trobades periòdiques per tractar temes de tot tipus, i no descarten que s'hi afegeixin altres organitzacions, com ara Arran o les Noves Generacions del PP. De fet, Arran va participar en la trobada on es va lligar l'aliança per defensar el dret a decidir, però ha optat per donar suport i no signar la moció perquè no representa un partit polític concret com la resta d'organitzacions.

Llonch ha apostat per un procés cap a l'autodeterminació "el més transversal possible", perquè "no volem que se'ns trenqui el país". En una línia similar, el secretari de política municipal de les JERC Granollers, Guillem Pujadas, ha apuntat que la moció evita parlar del resultat de la consulta precisament per buscar aquesta amplia entesa, i ha destacat que posar-se d'acord "ha estat molt fàcil, perquè la immensa majoria dels joves volem decidir el nostre futur". Finalment, el coordinador local dels JEV, Marc Collado, ha conclòs que "hem d'anar més enllà d'aquesta moció", i que la nova entesa política s'ha de traslladar a altres àmbits.

 

Participació