Cinc alumnes de l'escola Arsènic entren a l'Institut del Teatre

Tots ells han fet batxillerat d'arts escèniques al Celestí Bellera de Granollers | El centre de formació ja pot presumir de tenir 12 alumnes a l'Institut del Teatre

per Esteve Plantada, Roca Umbert | 26 de juliol de 2013 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marta G. Otin, a les instal·lacions d'Arsènic Foto: NacióGranollers

L'escola de teatre Arsènic, comandada per Maria Manau i Marta G. Otin, continua demostrant amb resultats tota una tasca que és fruit de la feina ben feta. Constància, rigor i molt d’entusiasme són les consignes d’una escola que, en només tres anys, ja pot presumir de tenir 12 alumnes a l’Institut del Teatre: tres al tercer curs, quatre al segon i cinc al primer. Tota una 'factoria Arsènic' que comença a ser coneguda i respectada en l’àmbit acadèmic teatral català.


"Durant el mes d’abril preparem un curs específic per a les proves d’accés a l’Institut del Teatre, tant les teòriques com les pràctiques", assegura Otin en declaracions a NacióGranollers. Fuit d'aquesta feina intensa i molt acurada, aquest proper curs 2013-2014, entren a l'Institut cinc alumnes que han fet el Batxillerat d’Arts Escèniques al Celestí Bellera de Granollers sota el mestratge de Marta G. Otin. Són Ricardo Castro, Agnès Casals, Rut Girona, David Díaz i Carlos Ulloa. "Estem molt satisfets del resultat, perquè és realment molt difícil entrar a l’Institut. Només t’haig de dir que aquest any han superat les proves d’accés 42 persones, cinc de les quals són del Celestí Bellera", assegura, satisfeta.

Arsènic, una escola de formació teatral de referència

Tot i el gran èxit que suposen aquestes xifres, Marta G. Otin no oblida les persones que ho intenten i, per les raons que sigui, no poden entrar a l'Institut del Teatre. "Des d’Arsènic apostem per continuar i amb la formació dels alumnes que no passen el tall". Per aquesta raó, l'escola prepara, un nou curs de formació per tota aquella gent que vulgui dedicar-se a ser actor o actriu. "No hem d’oblidar que som una escola de teatre i, malgrat que ens apassiona la formació de gent jove, també creiem que hem d’oferir un curs amb aquestes característiques, adreçat a gent que vol preparar-se per fer una carrera tan difícil com la dels escenaris". I, a més, oferir-lo, amb tota la qualitat, "fora de Barcelona", tal com assenyala Otin.

La nova oferta formativa començarà a les instal·lacions d'Arsènic aquest proper mes d’octubre. "Serà un curs de divuit hores setmanals, amb cinc assignatures específiques i 5 professors d'alt nivell". Concretament: Dusan Tomic, Carmen Nájera, Pasquale Bavaro, Queralt Albinyeda i Laura Piquer, que impartiran lliçons de teatre fins el mes de juny, amb un preu "ajustat al màxim" de 340 euros mensuals. Una nova oferta que vol seguir sumant èxits, però, sobretot, nous adeptes al teatre i nous apassionats pels escenaris. 


Tota la informació de cursos i preus la podeu trobar al web d'Arsènic.

 

Participació