Distingeixen els 11 estudiants del Vallès Oriental que van obtenir un excel·lent a la selectivitat

Entre aquests joves, que han tret una nota igual o superior a 9, no n'hi ha cap ni de Granollers ni de Mollet

per Redacció, 26 de juliol de 2013 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tots els alumnes guardonats aquest dijous. Foto: Generalitat

El Govern ha distingit aquest dijous a la tarda els 226 estudiants que han obtingut una qualificació d'excel·lent en les proves d'accés a la universitat (PAU) que van tenir lloc el passat mes de juny. Entre aquests estudiants, la nota dels quals, en la fase general de les proves, ha estat igual o superior a 9, n’hi ha 11 del Vallès Oriental: Cristina Requena de l'Ametlla del Vallès, que estudia al SEK Catalunya de la Garriga; Alba Loriz de Cardedeu i Míssia Torrado de Llinars, que van al Taller Ginebró de Cardedeu; els celonins Òscar Mañas i Alexandre Alonso, de l'Institut Baix Montseny; Marc Español de Cardedeu i Martina Casanova de Sant Antoni de Vilamajor, que estudien a l'Institut El Sui de Cardedeu; Marta Puig de les Franqueses del Vallès, que va al Lauro; Alba Pujals de la Garriga, del Manuel Blancafort; Tura Tremoleda de Cardedeu, que estudia al Montsoriu d'Arbúcies (la Selva); i Helena López de Sant Esteve de Palautordera, de l'Institut Reguissol de Santa Maria de Palautordera.


Destaca que entre aquests estudiants no n'hi ha cap de les dues grans ciutats de la comarca, és a dir, les que apleguen més alumnes: Granollers i Mollet. De fet, tampoc n’hi ha cap que sigui d'un altre municipi i estudiï en aquests dos municipis. Es dóna la circumstància que la majoria són de Cardedeu (3) o de municipis del Baix Montseny (5): Llinars, Sant Celoni, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Esteve de Palautordera. No hi ha ni un sol alumne del Baix Vallès. I dels 11, 8 són noies.

Perfil dels guardonats

Els 226 estudiants distingits han recollit el guardó en un acte que s'ha celebrat al Palau de Congressos de Catalunya. La Generalitat va crear aquests guardons el 2001 amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 8 estudiants amb les millors notes (hi ha alumnes que comparteixen la mateixa nota) han rebut, a més d’una menció especial, un val de 300 euros en material educatiu.

Pel que fa als estudiants, 113 dels 226 guardonats procedeixen de centres públics, i 113 de centres privats. Dels 226, 138 són noies i 88 són nois. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d'estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona. La resta de guardonats es distribueixen entre 28 comarques i 49 centres tenen més d'un distingit. Dels 8 primers estudiants (7 noies i 1 noi), amb notes iguals o superior a 9.6, cinc pertanyen a centres públics i tres a centres concertats o privats.


Llistat amb tots els alumnes distingits, per comarques

 

Participació