Els Xics marxen de vacances amb la vista posada en el 3 de 8 i la torre de 8 amb folre

La colla castellera de Granollers ha consolidat el 4 de 8 i la torre de 7 en el primer tram de la temporada

per Redacció, 18 de juliol de 2013 a les 11:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Xics a Barberà del Vallès, fa uns dies. Foto: Mari Ortiz

Des que els Xics de Granollers s'han tornat a posar la camisa grana aquesta temporada, han descarregat dues estructures bàsiques de castells de 8 de forma segura: el 4 de 8 i la torre de 7. En el cas del carro gros, des del març fins aquest juliol n'han descarregat cinc, i la torre l'han assegurada en set ocasions. Un primer tram de temporada, doncs, molt exitós per a la colla granollerina, que convida a l'optimisme i a marcar-se nous reptes.


En aquesta línia, el cap de colla dels Xics, Sergi Palau, subratlla que "ara és el moment de fer un pas endavant: tenim la possibilitat de fer el 3 de 8 i la torre de vuit amb folre. S'està treballant en aquesta línia als assaigs i si es poden preparar amb garanties els portarem a plaça després de la Festa Major de Blancs i Blaus". És a dir, que els Xics preparen un mes de setembre històric. De fet, fa més d'un any que cada assaig acaba amb una prova de folre per tal d'anar acostumant a la colla a treballar la soca, pinya que suporta el folre d'un castell.

Es busquen més castellers

Amb la vista posada en el 3 de 8 i la torre de vuit amb folre, els Xics comencen ara vacances, fins el 16 d'agost, moment en que es reprenen els assajos i les actuacions: el diumenge 25 a la Festa Major de Vilanova del Vallès, i el diumenge 1 de setembre a la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers.

Conscients que per fer grans castells es necessita quanta més gent millor, la colla ha endegat una campanya de promoció oberta a la participació de tothom que en vulgui formar part. Amb el nom EnGrana't, els Xics conviden a, entre tots, aconseguir que l’engranatge casteller creixi a Granollers i assolir així grans castells. D'altra banda, durant l’última assemblea de la colla, els Xics de Granollers van acordar, per votació, adherir-se a la Declaració de sobirania i el dret de decidir del poble de Catalunya. 


 

Participació