Més de 5.000 estudiants han passat aquest curs pel programa educatiu Viu el Besòs

Vida d'un riu i El riu a l'escola han estat les dues activitats més sol·licitades per unes 70 escoles

per Redacció, 17 de juliol de 2013 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels tallers externs del programa educatiu Viu el Besos. Foto: CDCB

Un total de 5.200 alumnes procedents d'una setantena d'escoles i d'altres centres formatius han participat durant el curs escolar 2012-13 en el programa d'educació ambiental Viu el Besòs, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Una xifra que ha superat en 684 alumnes la participació del curs passat, quan se’n van comptabilitzar 4.516.


De les vuit activitats incloses en aquest programa, els tallers impartits a l'aula Vida d'un riu (amb 1.275 participants) i El riu a l'escola (amb 1.050) han estat les més demanades, amb el 44,7% dels alumnes. La resta d'activitats, segons nombre de participants, han estat Coneguem la depuradora i Joc de l'Aiguòmetre (amb 825 estudiants cadascuna), Bèsties i bestioles (625), Com tenir cura dels rius (325) i De la depuradora al riu (275).

Enguany, els centres educatius han procedit de 25 municipis de la Conca del Besòs: Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Centelles, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, la Garriga, la Llagosta, la Roca del Vallès, les Franqueses, Lliçà d’Amunt, Mollet, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets, Polinyà, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Santa Coloma de Gramenet, Santa Maria de Martorelles i Santa Perpètua de Mogoda.


Cada any més escoles
El president del Consorci, Sergi Mingote, s'ha mostrat molt satisfet per l'èxit de participació i l'interès de les escoles en aquest programa. "Cada any són més les escoles que hi volen participar i més les que hi volen repetir. Després de cada activitat passem informes per conèixer el grau de satisfacció i aquest sempre és molt elevat", subratlla Mingote. Davant aquestes xifres, l'alcalde de Parets ha assenyalat la importància de "continuar treballant i potenciant aquest vessant educatiu, ja que és una manera òptima de donar a conèixer el medi fluvial i conscienciar nens i joves de la importància de tenir cura dels nostres rius i el seu entorn".


El programa s'adreça principalment a estudiants de segon cicle d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics. Viu el Besòs va néixer el curs 1995-1996. Des d'aleshores, han passat per aquest projecte uns 82.000 alumnes de diferents municipis de la Conca del Besòs.

 

Participació