Caldes en Lluita manté la protesta però ja no passarà totes les nits al CAP del municipi

La plataforma ciutadana espera que la comissió de Salut del Parlament i el Síndic de Greuges es pronunciïn

per Redacció, 13 de juliol de 2013 a les 13:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de passar més de 100 nits al centre d'atenció primària (CAP) Joan Mirambell per demanar que es reobrin les urgències nocturnes, la plataforma ciutadana Caldes en Lluita ha decidit mantenir la protesta però deixar de passat totes les nits a l'equipament mèdic. Després de discutir-ho en l’assemblea de dijous, la plataforma ha enviat un comunicat anunciant que han decidit reduir la seva activitat al CAP, "relaxant les pernoctacions". "Comença una nova fase de la lluita, en què es seguiran fent les tres assemblees setmanals al CAP i centrant els nostres esforços en accions i activitats que comportin un canvi de postura dels governants i les administracions implicades en el tancament de les urgències nocturnes, a fi de revocar aquesta mesura tan socialment injusta", subratlla Caldes en Lluita.

La plataforma es felicita perquè, després de mesos de pernoctacions al centre, xerrades informatives, actes socials per sensibilitzar la població i la recollida de més de 6.000 firmes de suport, la Generalitat no ha tancat el centre durant les tardes de juliol ("tal i com s’està fent a molts CAPs de Catalunya") i properament es debatrà a la comissió de Salut del Parlament el tancament de les urgències nocturnes a Caldes. La plataforma espera aquesta comissió (CiU i ERC, que sumen majoria, no tenen pensat recolzar que es reobri el CAP per les nits), així com les diligències que pugui portar a terme el Síndic de Greuges “envers la legalitat administrativa o no de la mesura”.

 

Participació