1 de 10

El jutge manté l'anul·lació dels pressupostos de Montornès

Admet a tràmit el recurs de l'Ajuntament contra la sentencia que dóna la raó al PSC i tomba els acords del ple extraordinari del passat 21 de març

per Redacció, 12 de juliol de 2013 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Barcelona ha admès a tràmit el recurs d'apel·lació que l'Ajuntament de Montornès del Vallès ha presentat contra la sentència del mateix jutjat que anul·la els acords del ple extraordinari del passat 21 de març, en què es va aprovar el pressupost de 2013, la plantilla de personal, la relació de llocs de treball i la creació de l'empresa pública Montornès Manteniment i Serveis SL. Juntament amb l'apel·lació, l'equip de govern havia sol·licitat la suspensió dels efectes de la sentència, sense que el Jutjat, a hores d’ara, hagi resolt aquesta petició. És a dir, que l'anul·lació es manté.

El Jutjat ha comunicat a l'Ajuntament que donarà tramitació al recurs d'apel·lació del Consistori, i el traslladarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Serà, doncs, el TSJC qui haurà de resoldre l'apel·lació municipal. En el seu dia, el jutge va estimar el recurs presentat pel portaveu del PSC a Montornès, l'exalcalde Daniel Cortès, que va denunciar l'executiu local (ICV-EUIA governa amb majoria absoluta) havia convocat el ple per aprovar els pressupostos sense complir el termini de 48 hores que marca la llei perquè els regidors puguin consultar la documentació i preparar les seves intervencions.


El Consistori es va oposar a la demanda perquè entenia que l'alcalde, José Montero, havia justificat a la sessió la urgència de la convocatòria en base a la necessitat de resoldre expedients que condicionaven l'acció de govern. A més, considera que no es va vulnerar el dret de cap regidor ja que havien disposat de la documentació des del dia 15 de març de 2013, "data en què es van convocar les comissions informatives i es va posar a disposició dels regidors els expedients que havien d'anar al ple". Finalment, l’Ajuntament argumenta que la normativa preveu la convocatòria en cas d’urgència justificada "sense haver de respectar el termini de dos dies".

 

Participació