La millora del carrer Girona avança a bon ritme i dilluns canvia de vorera

Ajuntament de Granollers, veïns i comerciants de la zona destaquen el bon funcionament de les obres | L'àrea verda també començarà a funcionar el 8 de juliol i podria estendre's per la ciutat

per Redacció , 3 de juliol de 2013 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les voreres, molt més ample que l'anterior, ja ha agafat forma. Foto: Eduard Mas

Les obres de millora del Girona de Granollers, entre els carrers de Vinyamata i Francesc Ribas, avancen a bon ritme, un cop s'ha superat la tercera part del termini establert per fer l'actuació: nou mesos. Els treballs van començar el 2 d'abril i, tal i com ha avançat aquest dimecres el regidor d'Obres, Albert Camps, es preveu que puguin estar enllestits a finals del mes de desembre, si no hi ha contratemps. De fet, aquesta setmana ja s’ha començat a asfaltar la calçada entre els carrers Vinyamata i les Minetes. I el dilluns 8 de juliol s'iniciaran (també per Vinyamata) els treballs a la vorera del costat de llevant. És a dir, que la circulació de vehicles passarà al costat de ponent, que ja estarà asfaltat.


"No descartem sorpreses, però les obres avancen de forma molt positiva i per això esperem que estiguin enllestides a finals d'any", ha sentenciat Camp, que ha fet un balanç dels treballs acompanyat de l'alcalde Josep Mayoral, el regidor de Mobilitat Juan Manuel Segovia i el president de l'Associació de Veïns del carrer Girona Centre, Ricard Saurí. En total, s'han de renovar 12.600 metres quadrats (595 metres lineals), i de moment ja s'han construït 450 metres lineals de vorera (gairebé tota la del costat de ponent) i s'han instal·lat 860 metres lineals de xarxa d'aigua potable i 570 d'enllumenat.

Vuit reunions de la comissió de seguiment

Mayoral ha destacat que, tot i tractar-se d'un carrer molt transitat, fins ara "les incidències han estat menors", i ha destacat el diàleg constant amb els veïns: la comissió de seguiment de les obres (que aplega ajuntament, la constructora i granollerins de la zona) ja s'ha reunit en vuit ocasions. A més a més, el Consistori publicarà aquesta setmana el quart butlletí de seguiment dels treballs.

Per la seva banda, Saurí, que ha apuntat que el carrer "havia quedat antiquat", s'ha mostrar molt satisfet amb el desenvolupament dels treballs de millora, adjudicats per un import d'1.685.802 euros a l'empresa Obres i Serveis Roig. Tant Saurí com Camp han coincidit en destacar que el proper repte és la Festa Major: no està previst que s'aturin les obres i es vol, avançant amb la construcció de la vorera de llevant, que els treballs tinguin la menor afectació possible pels establiments de la zona.


D'esquerra a dreta: Juan Manuel Segovia, regidor de Mobilitat; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; Albert Camps, regidor d'Obres i Projectes; i Ricard Saurí, president de l'Associació de Veïns del carrer Girona Centre. Foto: Eduard Mas

Nou semàfor a la cruïlla amb el carrer de l'Enginyer
El nou carrer Girona tindrà voreres més amples, d'un mínim tres metres (que ja es poden observar a la banda de ponent), amb bancs i arbres; i una calçada que passarà de dos carrils a un per sentit de circulació. A més, el carrer incorporarà un nou semàfor a la cruïlla amb el carrer de l'Enginyer. També es reordenarà l'aparcament en superfície: eliminant zones d'estacionament al carrer Girona i pintant de verd la majoria de carrers adjacents.

Juan Manuel Segovia ha explicat que la nova àrea verda, que ocuparà tots els carrers compresos entre el carrer de Girona i la via del tren que no tinguin zona blava, a més de l'aparcament de l'antiga pista d'handbol del carrer de Tetuan, entrarà en funcionament el proper dilluns, com va avançar NacióGranollers. En total són unes 200 places gratuïtes per als veïns i comerciants de la zona que disposin del distintiu autoritzat, el qual ja han demanat 118 ciutadans i 30 comerços. El distintiu es pot sol·licitar a l'oficina virtual ciutadana, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i l'Associació de veïns ubicada al carrer Girona.

La zona verda es pot estendre
Evidentment, també hi podran aparcar els turismes sense distintiu dins de l'horari regulat (de 8 a 14h i de 16 a 20h), però hauran de treure un tiquet de control que té el mateix preu que la zona blava, ampliada fa només uns mesos al voltant, precisament, del carrer Girona. Mayoral ha avançat que, si la zona verda funciona, podria estendre's a altres punts de la ciutat. "És gratuïta per als veïns; jo no conec cap altre cas que sigui així", ha conclòs l'alcalde.

Operaris asfaltant un tram del carrer Girona aquest dimecres al migdia. Foto: Eduard Mas

 

Participació