1 de 10

El món del cinema fa campanya per salvar l'Alhambra

L'acte de presentació de la campanya 'SOSAlhambra' reuneix el suport de personalitats com Sergi López, J.A. Bayona, Lluís Castells, Balter Gallart i Paco Poch

per Esteve Plantada, La Garriga | 30 de juny de 2013 a les 20:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'inici de la campanya SOSAlhambra va comptar amb JA Bayona, Sergi López i Lluís Castells Foto: Jordi Borràs

És divendres, falten poc minuts per les nou del vespre i l'exterior del Cinema Alhambra mostra més gent de l’habitual. Molta expectació i ganes de ser-hi en el preludi de l'acte d'inici de la campanya 'SOSAlhambra', una presentació que promet compromís amb un cinema, amb una ciutat i amb una manera d’entendre la cultura. Entre els assistents es troben destacats noms del món del cinema català, com ara Sergi López, J.A. Bayona, el garriguenc Lluís Castells, Balter Gallart i Paco Poch. Però també un munt de ciutadans i agents del món de la cultura local.


L'acte, que serveix per presentar de manera oficial la campanya per a recollir els 50.000 euros necessaris que garanteixin la digitalització de la sala i una projecció cinematogràfica de qualitat, comença amb el discurs de benvinguda de Martí Porter, membre del Cineclub de la Garriga. Porter llegeix el manifest i agraeix la presència de personalitats tan rellevants i destacades com les que són presents a l'acte.

Tot seguit, el regidor de cultura, Albert Benzekry, comença el seu discurs parafrasejant la Troba Kung-Fú, protagonistes de l'històric concert del dia anterior i assegura que "és mentida que l’avorriment sigui llarg a la Garriga". Benzekry afegeix que l’existència del cinema Alhambra és "una manifestació cultural trencadora" i, també, part de la història sentimental del municipi. "La cultura no hauria de ser un luxe, tot i que tenir aquest cinema sigui tot un luxe", conclou el regidor.


El suport dels cineastes catalans més internacionals
El següent en agafar el micròfon és el garriguenc Lluís Castells, multipremiat i prestigiós especialista d'efectes especials, que confessa dedicar-se al cinema "gràcies a l'Alhambra". Discret i emotiu, cedeix la paraula al director J.A. Bayona, que comença reivindicant que "el cinema s’ha fet per ser vist en aquest tipus de sales" i que clou el seu discurs amb contundència: "és decisió vostra que això no tanqui. Jo sóc aquí disposat a ajudar en el que faci falta". Tot seguit, Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, demana "un esforç especial" al regidor de cultura i deixa que Sergi López tanqui els parlaments.


Sergi López, l'actor català més internacional, comença amb un "no esteu sols" que agafa encara més força quan demana reistència i acció. "Resistir val la pena per coses com l’Alhambra" o "la nostra vida la decidim nosaltres i no els mercats" ressonen en un discurs proper, esperançador i ple d’una energia encomanadissa. Al final del seu discurs, l'ajuntament obsequia Josep Maria Miró amb una fotografia de l’interior de la sala dels anys 30 i una altra amb l’interior de la sala en el concert de dijous de la Troba Kung-Fú. Imatges del pas del temps i també de la vivesa d'una sala que sap que no està sola.

La campanya és en marxa al web del Cinema Alhambra, on ja es poden fer aportacions econòmiques.

Gran expectació a l'entrada del Cinema Alhambra en la presentació de 'SOSAlhambra' Foto: Jordi Borràs

Sergi López es dirigeix als veïns de la Garriga Foto: Jordi Borràs

 

Participació