Granollers pinta uns 200 aparcaments d'àrea verda entre el carrer Girona i la via del tren

El preu per estacionar és el de la zona blava | Hi poden aparcar gratis veïns i treballadors amb distintiu

per Redacció , 27 de juny de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Granollers disposarà a partir del proper 8 de juliol d'uns 200 aparcaments d'àrea verda en els vials compresos entre el carrer Girona i la via del tren, i que no estiguin ocupats per zona blava. L'antiga pista del BM Granollers, que fins ara és un aparcament gratuït, també es convertirà en àrea verda. Així ho va aprovar el ple municipal aquest dimarts al vespre, gràcies als vots a favor de PSC i CiU. Es van desestimar les al·legacions presentades per un únic veí, i es va ratificar l'aprovació definitiva del reglament regulador de la zona verda. De fet, aquest mateix dimecres l'Ajuntament ja ha enviat una carta a tots els veïns de la zona informant-los de la creació d'aquestes noves places.

Es tracta d'una zona d'estacionament regulada que permetrà aparcar gratuïtament només a residents i professionals que treballin a la zona en els carrers degudament senyalitzats, sempre que disposin del distintiu autoritzat. Evidentment, també hi podran aparcar els turismes que no tenen distintiu, dins de l'horari regulat (de 8 a 14h i de 16 a 20h), però hauran de treure un tiquet de control que té el mateix preu que la zona blava, ampliada fa només uns mesos al voltant, precisament, del carrer Girona. És a dir, import mínim de 0,20 euros; del minut 0 al 60: 1,30 euros; del minut 61 al 120: 1,40 euros; i import màxim de 2,70 euros.


Ja es pot sol·licitar el distintiu
El distintiu per estacionar gratis es pot sol·licitar a l'oficina virtual ciutadana, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i l'Associació de veïns ubicada al carrer Girona. El consistori autoritzarà un distintiu per a cada vehicle que pertanyi a una persona empadronada a la zona i que estigui al corrent de pagament de l'impost de circulació. D'altra banda, en el cas de professionals i els comerços, només s'autoritzarà un únic distintiu per a cada llicència d'activitat. En aquest cas no cal que el vehicle consti en el padró de l'impost de Vehicles de Tracció Mecànica de Granollers, ni el propietari ha d'estar empadronat en la zona on té l'activitat.


Seran beneficiaris d'aquesta àrea verda els vehicles dels residents o dels titulars d'una llicència d'activitats domiciliats dins el perímetre format pels carrers de Girona (entre Vinyamata i Francesc Ribas); Francesc Ribas (entre Girona i la via del tren); J. H. Dunant i Vinyamata. I també la plaça de Torras i Bages, el carrer de Francesc Llobet, i el tram del carrer de les Minetes, comprès entre Girona i Tarafa. 

 

Participació