Granollers celebra la Setmana de l'Energia

Les activitats ofereixen pautes per aprendre a fer un bon us de l'energia a l'entorn quotidià

per Redacció , 25 de juny de 2013 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d'aquest dimarts i fins el proper divendres, Granollers celebra la novena edició de la Setmana de l'Energia, emmarcada en la Setmana de l'Energia Sostenible Europea que es celebra entre el 24 i el 30 de juny. D'entre totes les activitats programades, destaquen el taller familiar sobre l'energia i cinefòrum amb el documental "Energy Crossroads", a Roca Umbert, en una activitat que busca conscienciar la ciutadania per així millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d'hàbits en el consum d'energia. 

La Setmana de l'Energia es celebra a Granollers entre el 25 i el 28 de juny, però les activitats s'allargaran fins a mitjans de juliol amb l'objectiu de difondre bones pràctiques de sostenibilitat, d'inspiració de noves idees, d'impuls d'estalvi de diners i d'ajuda a satisfer les necessitats energètiques i els objectius climàtics de la ciutadania. 


Programació 9a Setmana de l'Energia

Divendres 28 de juny


-Taller familiar sobre l'energia. A càrrec de Marc Boada.
Activitat per treballar i descobrir en familia com aprofitat l'energia fent un petit escalfador solar. 17.30 hores. La Troca (Aplegador). Entrada Lliure. Aforament limitat.


-Sopar temàtic.
Menú de platillos energètics, al Bar de la fàbrica de Roca Umbert, durant tot el vespre.

-Cinefòrum sobre energia i canvi climàtic.
Documental: Energy Crossroads, de Cristophe Fauchere (USA, 2007). Quanta energia necessita Granollers? Com podem organitzar-nos a escala local per reduir el consum d'energia i anar cap a una societat descarbonitzada? Com podem evitar la crisi del consum energètic tradicional? Amb el cinema com a eina de comunicació i educació ambiental parlarem amb Jaume Gil i Llopart (Director del FICMA) i amb membres de Granollers en transició (ciutadans cap a models energètics i alimentaris renovables de proximitat).
Abans de la projecció es farà una visita l'antiga tèrmica de Granollers.

Dimarts i dijous del mes de juliol

Activitats als casals d'estiu que visiten la Tèrmica de Granollers, amb les que es difondran consells i pautes sobre "comptabilitat energètica domèstica" per disminuir el consum i la despesa energètica a casa.

2 i 4 de juliol

-Taller educatiu sobre tipus d'energia: Energia i Consum. Per a cicle mitjà i superior d'Educació Primària. Col·labora: Fundación Gas Natural Unión Fenosa. Dos passis per matí en grups de 25.

-Joc en línia: L'energia a casa. Segueix-li la pista.
Joc interactiu per a nois i noies entre 9 i 16 anys, per aprendre a fer un bon ús de l'energia a casa. Dos passis per matí en grups de 25.

-Joc de taula 'Ecocasa'.
Joc en gran format on el participant avança per un recorregut responent preguntes sobre bones pràctiques de consum d'energia. Dos passis per matí en grups de 25.

9 i 11 de juliol

-Taller: Quina energia tries? Pros i contres de les diferents energies. Per a cicle mitjà i superior de Primària. Col·labora: Fundación Gas Natural Unión Fenosa. Dos passis per matí en grups de 25.

10 i 17 de juliol

-Vídeo i pel·lícules sobre energia i medi ambient. 
Al matí, a diferents grups del casal d'estiu.

16 i 18 de juliol

-Taller sobre residus: Consorci per a la gestió de residus del Vallès Oriental.
Dos passis per matí en grups de 25.

-Vídeos sobre fonts energètiques i sobre la generació d'energia a partir dels residus.
Dos passis per matí.  

 

Participació