El Síndic recorda a l'Ajuntament de les Franqueses que ha de respondre les preguntes d'UPLF

Però adverteix a la formació que la seva actuació, «per excés», comporta un possible mal ús en l'exercici del dret d'accés a la informació municipal

per Redacció, 21 de juny de 2013 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, recorda a l'equip de govern de les Franqueses del Vallès que ha de respondre les preguntes i instàncies presentades pels veïns i les entitats del municipi, entre les quals la formació Unió de Pobles de les Franqueses (UPLF). En un text al qual ha tingut accés NacióGranollers, el Síndic subratlla que la normativa vigent contempla els mecanismes adients per vehicular la participació dels veïns i de les entitats, i que "la tasca dels càrrecs electes en les administracions locals també consisteix en optimitzar aquests mecanismes en favor d'una bona entesa".

L'escrit, però, també subratlla que l'actuació d'UPLF "comporta un possible mal ús en l'exercici del dret d'accés a la informació municipal, per excés". "L'exercici del dret d'accés a la informació per part d'UPLF en el marc de les seves funcions en el control de l'acció de govern, resulta inadequat i probablement excessiu", sentencia el Síndic.


L'Ajuntament denuncia el to irreverent d'UPLF
El passat mes de gener el Síndic va rebre una queixa d'UPLF, que denunciava que l'Ajuntament no li responia diverses instàncies que havia presentat. El Consistori, en la resposta enviada a Ribó, al·lega que "s'ha pervertit el dret d'informació reiterant preguntes en les sessions plenàries, i fent les mateixes preguntes en diversos plens". A més, l'Ajuntament etziba que en la majoria de casos UPLF utilitza un to "irreverent i amb desqualificacions", i que acostuma a fer afirmacions que "ratllen el mal gust i la desconsideració".


L'equip de govern també recorda que durant el 2012 UPLF va presentar per escrit unes 47 instàncies, "reiterant en molts casos respostes que ja s'havien donat en sessions plenàries", i que "en el que portem de 2013 (en referència al passat mes d'abril) ja n'han presentat unes 30 més". 

 

Participació