Comencen les obres de millora de la carretera de Cànoves

Els vehicles que vagin a Cardedeu circularan durant un any per la carretera actual, però en l'altre direcció hauran de passar pels camins paral·lels a la via

per Redacció, 21 de juny de 2013 a les 12:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb més de dos anys de retard respecte l'anunciat inicialment pel desacord amb el pagament de les expropiacions als propietaris, finalment, les obres de millora integral de la carretera de Cànoves (BV-5108) començaran el dimarts 25 de juny amb l’adequació dels camins que faran d'itineraris alternatius. És previst que, durant dues setmanes, es faci l’aglomerat d’aquests camins per fer els desviaments provisionals previstos al projecte.

Els vehicles sentit Cànoves-Cardedeu circularan durant tota l'obra per la carretera actual. El sentit Cardedeu-Cànoves circularà pels camins paral·lels a la carretera, a excepció del tram sud (des de la plaça de la Porta Oberta fins el primer camí can Masip-can Cuiàs), on ambdós sentits circularan per la carretera. Un cop finalitzada l’obra els camins es deixaran en el seu estat actual.


La remodelació total de la carretera de Cànoves inclou el tram comprès entre la rotonda de la plaça de la Porta Oberta de Cardedeu i la intersecció amb la carretera de Cànoves a Sant Antoni de Vilamajor (BP-5107). El projecte contempla l’ampliació de la calçada amb 2 carrils de 3 metres i vorals d'1 metre, i la construcció de quatre rotondes, que es faran a les interseccions que donen accés a les urbanitzacions de les Pungoles, ca l’Esmandia, can Miret i al punt on es troba amb la carretera de Cànoves a Sant Antoni de Vilamajor.

El projecte contempla també la millora dels revolts per fer-los més segurs, l’adequació i millora de la senyalització i de les proteccions, i la integració ambiental. Les obres tenen un pressupost de 2.512.001 euros, i és previst que durin uns 12 mesos.

Nou accés a l'escola Ramon Macip–Dolors Granés
A partir del curs vinent, les entrades i sortides de l’escola Ramon Macip–Dolors Granés seran pel carrer Lluís Vives. Això suposa l'obertura d’un nou accés per aquest carrer i deixar sense ús l’actual del carrer Dolors Granés. Les obres també començaran el 25 de juny, un cop acabat el curs escolar, i han de servir per millorar la seguretat dels infants i les seves famílies. Amb el nou accés, també es farà un camí interior de formigó i s’ampliarà part de la vorera oest del carrer Lluís Vives.


A més, es canviaran les finestres de la façana nord de l'edifici infantil del Granés per millorar-ne l’eficiència energètica i se substituiran totes les tanques del perímetre del recinte escolar. El cost estimat de totes les actuacions és de 50.487 euros.  

 

Participació