La Universitat de Girona premia una alumna d'un institut de la Garriga

per Redacció, 19 de juny de 2013 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Érika Gòmez, alumna de l'Institut Vil·la Romana de la Garriga. Foto: Aj. la Garriga

Érika Gómez, alumna de l'Institut Vil·la Romana de la Garriga, ha estat premiada per la Universitat de Girona pel seu treball de recerca de batxillerat. El treball porta per títol Què en sabem de la síndrome d'Asperger? i ha estat tutoritzat per la professora Rosa Pagès, del departament de Biologia i Geologia de l'institut. La síndrome d'Asperger és un conjunt de condicions mentals i conductuals que forma part de l'espectre de trastorns autístics i que afecta a 2,6 persones de cada 1.000 i és lleugerament més usual en nois que en noies.


En aquest treball, la jove autora va fer un estudi sobre què és aquesta síndrome, causes, diagnòstic i tractament. També va realitzar enquestes a diferents franges d'edat de les poblacions de la Garriga i Diamante (Itàlia). Finalment, i vist els resultats de les enquestes, va penjar una sèrie de cartells i va repartir tríptics per les botigues de la Garriga per donar a conèixer aquesta síndrome.

L'acte de lliurament del premi es va realitzar el divendres 17 de juny, a l'aula Magna de la Facultat de Ciències del Campus Montilivi, amb la presència, entre d'altres autoritats, de l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.

 

Participació