Cardedeu exposa les fotografies de Pau Fort

El Museu Arxiu Tomàs Balvey inaugura una mostra amb prop de 100 imatges del municipi

per Redacció , 11 de juny de 2013 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les fotosgrafies que la família de Pau Fort ha cedit a l'Ajuntament de Cardedeu Foto: Arxiu Pau Fort

El Museu Arxiu Tomàs Balvey exposa les fotografies del fotògraf local Pau Fort, del qual també inaugura l’exposició 'Pau Fort. Instants de Cardedeu' aquest proper divendres, dia 14 de juny, a les vuit del vespre. La mostra compta amb algunes de les fotografies de Pau Fort que formen part del dipòsit que la família del fotògraf va fer al Museu, i es podrà visitar fins el 15 de setembre d'enguany.


L’exposició recull prop d’un centenar de fotografies que Fort va fer entre els anys 1930 i 1970 i estan repartides en diferents àmbits que ajuden a entendre millor la figura del fotògraf i del seu treball. D'altra banda, la seva tasca ha servit per conèixer la història més recent de Cardedeu i rodalies gràcies als racons, actes i personatges que va immortalitzar. L’exposició també vol reconèixer la tasca que Fort va dur a terme com a conservador del Museu després de la mort del seu fundador, Tomàs Balvey.

Un fons amb més de 300 imatges

La família Fort va cedir l’arxiu fotogràfic Pau Fort al MATBC el març de 2011. Aquest fons constava de més de 300 plaques de vidre, fotografies en paper, negatius, documents i manuscrits, entre els quals destaquen llibres de notes amb informació sobre la donació de la Casa Daurella o notes entre Tomàs Balvey i el mateix Pau Fort. A més, l’any 2012 la família Fort va fer un segon dipòsit de plaques de vidre al MATBC que fou integrat a l’arxiu. Durant la segona meitat del 2011 i fins el 2013, el Museu ha inventariat, documentat i digitalitzat aquest fons per tal de garantir-ne una bona conservació i millorar l’accés a la consulta a totes aquelles persones interessades en la història recent de Cardedeu.

Una de les fotografies de Pau Fort de Cardedeu Foto: MATBC

 

Participació