«Qui no es vol independitzar d'una monarquia corrupta o dels sobres de diner negre del PP?»

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, aplega més de 150 persones a la sala Tarafa de Granollers

per Redacció, 11 de juny de 2013 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El regidor d'Acció Granollers, Pep Mur, amb Alfred Bosch, a la sala Tarafa. Foto: ERC Granollers

ERC Granollers va tornar a omplir la sala Tarafa aquest dilluns a la tarda. En aquesta ocasió, en el marc del cicle de conferències per donar arguments a la societat per apostar per la independència, el portaveu dels republicans al Congrés, Alfred Bosch, va aplegar més de 150 persones per repassar les fortaleses del país respecte el procés sobiranista. "Som un poble treballador que genera riquesa i podríem viure molt millor si pugéssim conservar els nostres impostos", va destacar, abans de sentenciar, jugant amb el ‘res és impossible’, que "impossible no és català".


"Tenim una societat civil en moviment, i prou força, determinació i talent per arribar fins on volem arribar. Ho tenim molt a prop, i assolir-ho depèn dels milions de persones que tenen clar que per sortir del pou hem de buscar la nostra llibertat, perquè ens hi va la dignitat i la prosperitat", va afirmar Bosch. El president del grup d'ERC-RCat-CatSi al Congrés va afegir que "no estem davant d'un pla de l'Artur Mas o de l'Oriol Junqueras, sinó davant una demanda compartida per tot un poble, de la mobilització més gran que hi ha hagut en aquest país des de la Transició".

Un exèrcit molt car

Bosch va destacar que sentir-se espanyol no vol dir estar en contra de la independència, perquè "molta gent que se sent espanyola creu que ha arribat un punt en que cal que Catalunya sigui un estat per administrar els nostres recursos". "Qui no es vol independitzar d'una monarquia corrupta o dels sobres de diner negre del PP? O d'aquest exèrcit espanyol a preu d'or que es gasta en cada caça eurofight 140 milions d'euros per caçar, què, elefants? Qui no es vol independitzar d'això?", va etzibar.

Bosch va recordar que l'exèrcit ens costa 47 milions d'euros al dia, més de 16.000 milions d’euros l'any, segons els criteris de l'OTAN. "En canvi, no hi ha diners per la gent, per les escoles, les universitats, els hospitals, els trens... Els poders espanyols de l'estat estant fent això, alhora que rescaten bancs que van enfonsar els seus amics, com en Rodrigo Rato. Volem que Espanya continuï al nostre costat i ser bons veïns, però no volem seguir sotmesos al poder espanyol", va afirmar.


Cap acció armada per aturar el procés d'independència
En resposta a la pregunta d'un dels assistents a l'acte, sobre si l'exèrcit espanyol podria actuar contra un poble desarmant, Bosch va assegurar que no hi haurà cap acció armada per aturar el procés d'independència, perquè qualsevol mobilització del cos armat necessita el vist i plau del comandament únic de l'OTAN, que de cap manera ho avalaria.

 

Participació