1 de 10

La segona edició dels Premis TeleCardedeu ja és en marxa

RTV Cardedeu donarà el Premi al cardedeuenc de l'any i guardonarà 3 entitats que hagin destacat

per Redacció, 5 de juny de 2013 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge de la primera edició dels premis TeleCardedeu. Foto: RTVCardedeu

La segona edició dels Premis TeleCardedeu, organitzat per l’Associació d’Amics de Ràdio Televisió de Cardedeu, ja és en marxa. Els guardons, que van néixer amb l'objectiu de reconèixer l’activitat cultural, esportiva, cívica i social que porten a terme les més de 100 entitats i col·lectius que existeixen al municipi vallesà, compten amb tres categories. La primera, "Entitat de l’any", és un premi que reconeix aquella entitat o col·lectiu que hagi destacat durant el curs actual, ja sigui per un aniversari important com per un esdeveniment clau o per una activitat intensa i rellevant al poble.


La segona categoria és la de "Projecció exterior, que premia aquella entitat o col·lectiu que hagi portat el nom de Cardedeu fora de les fronteres vallesanes, ja sigui amb una activitat feta a l’estranger o amb un esdeveniment fet a Cardedeu però que hagi trascendit el poble, "passant per alguna victòria esportiva en alguna competició d’àmbit nacional". La tercera categoria és a "l'Activitat de l’any", un premi a alguna activitat organitzada per una entitat o col·lectiu i que hagi destacat "per la seva magnitud, per la seva originalitat o per l’èxit de participació que hagi tingut".

A banda d'aquestes tres categories dels Premis TeleCardedeu, un dels plats forts segueix sent l'adjudicació del Premi al Cardedeuenc de l’any. El reconeixment s’atorga a una persona —a títol individual— que hagi destacat per la seva tasca cultural, social, política, empresarial o de qualsevol altre tipus i que estigui directament vinculada a Cardedeu per residència, naixement o treball. En la primera edició, la guanyadora va ser Lluïsa Ollé.


Lliurament de premis el 15 de juny
L’acte de lliurament de premis serà el proper dia 15 de juny als estudis de RTV Cardedeu, en un acte transmès en directe per la televisió. Entre els assitents es sortejaran premis com un cap de setmana per dues persones a la Costa Daurada. 


El jurat és format per una dotzena de persones entre els quals hi ha membres de RTV Cardedeu, representants polítics i els guanyadors dels primers Premis TeleCardedeu.
La votació popular clou el dia 9 de juny, moment en el qual es donaran a conèixer els 3 finalistes de cada categoria.

Candidatures i membres del jurat

Premi entitat de l'any
 • Cardedeu per la independència. Per la tasca de movilització i les activitats al voltant del moviment sobiranista.
 • Diables de Cardedeu. Pel programa d’activitats de celebració dels 20 anys de l’entitat.
 • Indignats de Cardedeu. Per la difusió del moviment d’indignats al nostre poble.
 • Càritas Parroquial. Per la seva feina amb els més desfavorits de Cardedeu.
 • Cardedeu Respon. Per la recollida d’aliments per les persones més necessitades de Cardedeu.
 • Associació de Veïns de l’Estalvi. Per participar en la posada en marxa del “Casal de la Fàbrica Vella”.

Premi Projecció Exterior
 • Comissió Fira de Sant Isidre. Per impulsar un any més una fira de referència a Catalunya.
 • Club Patinatge Cardedeu. Per les competicions nacionals i internacionals en què participen.
 • Taller d’Escenografia Castells. Per portar el nom de Cardedeu fins al Japó amb la seva feina.
 • L’Esquellot. Per haver consolidat el cicle Tastautors com un festival de referència al país.
 • Futbol Club Cardedeu. Per la seva participación en el primer National Golden Cup de futbol base
 • Associació Cultural El Cardot. Per ser fundadors del TAC, Terror Arreu de Catalunya.

Premi Activitat de l'any
 • Jesucrist Superstar. Musical interpretat per la Cia. Saraulatèxtil amb més de 1500 espectadors.
 • Tropicat. Trobada de Pioners i Caravel·les de Catalunya.
 • Aula de Cultura. Activitat setmanal organitzada pel Casal de la Gent Gran.
 • Fira de Nadal. Fira nadalenca de gran èxit organitzada des de fa 16 anys.
 • Festival de Música. Cicle de concerts anual organitzat per l’Agrupació Coral Cardedeuenca.
 • Cursa de Sant Isidre. Cursa organitzada pels Corrigaires. 1ª cursa per la independència.
Cardedeuenc de l'any

Marta Carrasco . Ballarina i coreògrafa
La dansa a Cardedeu té un nom de reconeixement internacional: Marta Carrasco. L’any 1995 es va establir com a solista, i el 2005 va guanyar el Premi Nacional de Dansa. Enguany ha estat nominada als Premis MAX com a millor intèrpret femenina de dansa i també a la categoria de millor coreografia pel seu últim espectacle “No sé si…”

Jaume Fort . Empresari esportiu
Sens dubte, un dels millors porters de la història de l’handbol nacional. Aquest anys ha format part de l’organització del Mundial d’Handbol Espanya 2013 com a Director de Competició, amb notable èxit.

Mercè Jubany . Una de les persones més actives a nivell cultural a Cardedeu. La seva tasca al capdavant de l’Associació de Veïns del Centre és reconeguda per tothom. El 2013 és un any important per ella, ja que s’ha jubilat i ha deixat la seva feina de perruquera. Ara només pensa en poder treballar més pel poble.

Alex Martínez . Compositor
A Cardedeu sempre hi ha hagut mols músics. Però cap havia estat nominat a un premi de la categoria dels Goya fins ara. Alex Martínez ha creat, juntament amb Zacarías M. de la Riva, la banda sonora de “Les aventures de Tadeo Jones”, amb 3 Premis Goya i dues nominacions, entre elles millor música.

Magí Serra . Entrenador d’handbol
Amb 32 anys d’ha convertit en un dels tècnics més joves de la Lliga Asobal d’handbol, la màxima competició d’aquest esport a nivell de l’Estat. A més, ho ha fet amb èxit, convertint el BM Villa de Aranda, un modest equip castellà, en l’equip revelació de la temporada.

Alfonso Serrano (a títol pòstum)
Després de treballar molts anys al Pavelló d’esports, va continuar lligat a l’esport presidint el Club Tennis Taula. Va donar un impuls important aquest esport a Cardedeu i fent-lo créixer. Recentment també va dedicar molts esforços a promocionar el tennis taula per discapacitats. Malauradament ens va deixar el passat mes de març.

Andreu Vilà . Programador cultural
Després d’un canvi de local, el Cafè Cultural Tarambana ha començat de nou la seva activitat, renovada i reforçada. L’aportació cultural d’aquest espai és incontestable, i la figura de l’Andreu va encara més enllà amb la seva participació a entitats com el Garitu.

Els membres del Jurat són: Manel Calbet, President de RTVCardedeu; Carolina Blasco, sòcia de RTVCardedeu; David Molina, soci i col·laborador de RTVCardedeu; Carme Mallorques, Regidora de Cultura; Jordi Abad, Regidor d’Esports; Àlex Falcó, Brubaker (guanyador Projecció Exterior 2012); Mercè Jubany, AVV del Centre (Fira de Nadal, guanyadora Activitat 2012); Miquel Pujadas, Colla Gegantera (guanyadora entitat de l’any 2012); Jordi Puig, Consell de la Vila.

 

Participació