La Garriga celebra el Corpus amb més de 20.000 visitants i uns 270.000 clavells

La botiga de roba El Niu guanya el concurs d'aparadors en una concorreguda nit de divendres

per Redacció , 3 de juny de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La font de l'ou com balla, aquest diumenge a la Garriga. Foto: NacióGranollers

La festa del Corpus de la Garriga ha aplegat aquest diumenge més de 20.000 visitants vinguts de diferents punts de Catalunya, segons les xifres de l'Ajuntament. Des de primera hora, veïns de la població s'han bolcat als carrers per confeccionar un total de 28 catifes florals, 2 altars, 1 mural de flors i una font de l'ou com balla. Per a l'elaboració de les catifes, que s’estenen al llarg de prop de dos quilòmetres de recorregut, s'han fet servir 270.000 clavells, 100.000 dels quals han estat collits per gent del poble als camps del Maresme. Per als dissenys florals també s’han utilitzat altres elements vegetals, en especial clavells i flor de ginesta, però també xiprer, terra i esclòfia d'arròs.


Durant tot el dia la Garriga ha viscut immersa en un clima festiu i ple d'activitats culturals. A més de contemplar les catifes, el públic ha pogut gaudir de visites guiades als principals punts d'interès turístic del municipi, i també s'han fet concerts de swing, s'han ballat sardanes i s'ha organitzat un instawalk, és a dir, un recorregut fotogràfic amb usuaris de la popular xarxa Instagram, a càrrec de Ràdio Silenci. La festa ha acabat al vespre amb la processó religiosa per les catifes.

Milers de persones han gaudit de les catifes del Corpus de la Garriga. Foto: NacióGranollers


La diada del Corpus, que espera ser declarada properament Festa Tradicional d'Interès Nacional per part de la Generalitat, és la festa més popular de la Garriga i combina el seu caràcter religiós, cultural i popular. La celebració està fortament arrelada al municipi, com ho havia estat en altres èpoques en moltes viles i ciutats de Catalunya. Es té constància que el Corpus s'ha celebrat a la Garriga de forma ininterrompuda des de 1816, que és la primera referència documental que existeix. I s'ha anat celebrant any rere any, fins i tot de 1936 a 1939, quan la Guerra Civil va obligar a fer la festa dins l'Església. L'any 1940 hi ha constància de les primeres catifes florals al carrer de Cardedeu, però algunes fonts assenyalen que va ser l'arquitecte modernista Manuel Joaquim Raspall qui va fer la primera davant de casa seva, can Raspall, l'any 1928.

A més de les catifes de flors, enguany ha tingut molt èxit la Nit dels aparadors, una iniciativa organitzada per l'associació dels comerciants de la Garriga (ASIC) i que ha aplegat a centenars de persones. Divendres a la nit els comerços van obrir fins passada la mitja nit en un entorn festiu, amb diversos espectacles de carrer. Pel que fa al 28è Concurs d'Aparadors, el primer premi va ser per a la botiga de roba infantil El Niu, el segon premi per Coses i +, i el tercer per Digna Joguines. Els accèssits van anar a parar a Andreu Fotògraf, Sol i Flors l'Amarant i Pastisseria Can Mario. 


L'aparador de la botiga de roba infantil El Niu, vencedor del concurs. Foto: ASIC

 

Participació