Imputen un constructor per facturar al Palau la reforma de la casa de Fèlix Millet

Van fer passar l'ampliació de la mansió de l'Ametlla del Vallès, que va costar més d'1 milió d'euros, com a obres realitzades a la institució musical

per Redacció, 14 de maig de 2013 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mossos d'Esquadra davant el domicili de Fèlix Millet, a l'Ametlla del Vallès. Foto: Lluís Vilaró

El jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música citarà a declarar com a imputat el responsable de la constructora Triobra per cooperar suposadament en l'espoliació en carregar a la institució cultural, mitjançant factures falses, el milió d'euros que va costar l'ampliació de la casa de Fèlix Millet a l'Ametlla del Vallès. El magistrat Josep Maria Pijuan citarà a declarar Emilio V., una de les últimes diligències previstes per acabar la instrucció del cas, després que el directiu de Ferrovial Juan Elizaga, imputat en la causa, s'hagi acollit al seu dret a no declarar.


Emilio V., administrador de Triobra i de G.P.O. Enginyeria, ja va declarar com a imputat davant el jutge del cas Palau, encara que només en relació amb el paper que l'empresa G.P.O. Enginyeria va desenvolupar en el pagament de comissions a CDC a través del Palau de la Música, ja que aquestes inicials figuren vinculades a les donacions de Ferrovial en diversa documentació confiscada a l'edifici modernista. No obstant això, el jutge va arxivar la causa després que un informe de l'Agència Tributària descartés la relació entre l'acrònim GPO de la documentació i l'empresa G.P.O. Enginyeria.

Treballs de més d'1 milió d'euros

L'acusació popular exercida per la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona va impugnar aquell arxiu, en un recurs que l'Audiència ha estimat parcialment, motiu pel qual obliga el jutge instructor a mantenir la causa oberta contra ell i, en conseqüència, a prendre-li declaració com a imputat per les factures falses. L'Audiència considera que els fets que s'imputen a Emilio V. podrien constituir un delicte de falsedat en document mercantil, així com d'apropiació indeguda i malversació de cabals per la seva presumpta participació com a cooperador necessari en el saqueig del Palau de la Música.

Las sala recorda que en la causa figuren diverses factures falses de l'empresa Triobra "a través de les quals es van fer passar com a obres realitzades al Palau de la Música les que van consistir en l'ampliació de l'habitatge" del domicili familiar de Fèlix Millet a l'Ametlla. A partir de la documentació incorporada a la causa, els pèrits conclouen que Triobra, empresa executora de les obres de remodelació del Palau de la Música, va facturar a la institució cultural 1.055.903 euros per treballs que, en realitat, corresponien al cost de l'ampliació de la casa de Millet.

 

Participació