Sant Celoni segueix apostant per la millor poesia catalana

El II Festival de Poesia, coordinat per Pau Gener, aplega destacats poetes dels Països Catalans

per Redacció, 14 de maig de 2013 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nú Miret, ja present l'any 2012, és una de les participants de l'edició 2013 del Festival de Poesia Foto: J. Purtí

Torna la millor poesia del país a Sant Celoni. La segona edició del Festival de Poesia, organitzat per l'Ajuntament del municipi, s'instal·la al Montseny aquest cap de setmana amb tot un seguit de noves propostes i de veus molt interessants. Després d’una exitosa primera edició –amb un record excel·lent entre organitzadors i poetes assistents–, l'edició de 2013 acull 13 poetes de primer nivell, amb noms com els celonins Jordi Julià i Pau Gener, als qual s’afegeixen els de Daniel Busquets, Nú Miret, Ester Andorrà, Martí Sales, David Castillo, Anna Aguilar-Amat, Joan Vinuesa, Núria Martínez Vernis, Eduard Ramírez Comeig, Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda.


La llista de poetes i creadors participants mostra una gran diversitat de propostes de rellevància cabdal en el panorama literari català més immediat, tots ells de diferents procedències, edats i estils literaris. Tal com assenyala Pau Gener, organitzador i coordinador del Festival de Poesia, tots els convidats destaquen per ser "veus versades en el fet poètic, reputades i bregades en l’oralitat".

Segons la regidora de Cultura i Educació del municipi, Júlia de la Encarnación "l'any passat la valoració va ser molt positiva i estem segurs que aquest any també serà així. El fet d'involucrar diferents sectors és tot un encert que ens ha de fer possible, cada vegada més, dinamitzar la vida cultural de Sant Celoni". Per Júlia de la Encarnación, "la bona feina que realitza Pau Gener ens permet gaudir a Sant Celoni d'un festival de poesia de primer nivell".


Una programació completa i variada
La programació compta amb una jornada inaugural a La Clau, que servirà de presentació del Festival i que oferirà un recital de dos dels poetes més destacats del municipi, Jordi Julià i Pau Gener. L’endemà, dissabte 18 de maig, el Festival programa tot un seguit d'actes a partir de les 5 de la tarda que es veuran complementats per petites mostres de cultura local al pati de Can Ramis amb la participació de la Colla Gegantera, Bocs i Cabres, Colla de Diables i la Colla Bastonera Quico Sabaté.


Divendres 17 de maig
19 h , a La Clau:
Presentació del festival i recital dels poetes celonins Jordi Julià i Pau Gener.

Dissabte 18 de maig
17 h , a la Sala Bernat Martotrell:
Recepció i primer recital amb Daniel Busquets, Nú Miret i Ester Andorrà.
17:45 h , a l'Escalinata de Can Ramis:
Martí Sales, David Castillo, Anna Aguilar-Amat, Joan Vinuesa.
19 h , a l'Escalinata de Can Ramis:
Núria Martínez Vernis.
20 h , a El Celler de Sant Celoni:
Eduard Ramírez Comeig, Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda.
21 h , al Claustre de l’Antic Hospital de pobres i malalts de Sant Antoni:
Cloenda amb tots els poetes participants.

Podeu trobar més informació de la segona edició del Festival a la pàgina de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Cartell II Festival de Poesia de Sant Celoni Foto: Festival Poesia St Celoni

 

Participació