L'art emergent en català encén la flama creativa amb 'Llenya prima'

Els poetes vallesans Pau Gener i Esteve Plantada són dos dels noms inclosos en el projecte

per Redacció , 10 de maig de 2013 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els vallesans Pau Gener i Esteve Plantada, entre els 14 poetes inclosos en el projecte Foto: Jordi Purtí

Un projecte que reuneix talent jove en forma de poesia, il·lustració i música. Això és, d'entrada,  14+1 Llenya Prima , una unió de creativitat, energia, esforços i diàleg interdisciplinar que aplega alguns dels noms que sonen amb més força a les noves fornades artístiques dels Països Catalans. Entre ells, dos vallesans, el poeta de Sant Celoni Pau Gener, i el també poeta Esteve Plantada, de Granollers.


El projecte neix amb la voluntat de recollir, en un CD musical i un llibret, una sel·lecció de poetes i il·lustradors d'arreu dels Països Catalans -tots ells creadors menors de 35 anys- i un músic, el cantautor Joan E. Castells, 'Petit'. La música esdevé el fil conductor d'un viatge a través de la paraula i la imatge gràfica per Catalunya, València i les Illes Balears, "amb artistes premiats i reconeguts per public i crítica, i que a més han estat assenyalats com el relleu generacional artístic del país", tal com assenyalen els organitzadors. El projecte busca el finançament a través del portal de micromecenatge Verkami .

Jove talent de futur

14+1. Llenya Prima és un projecte ideat i impulsat per 'Petit', alter ego del músic Joan Castells , i pel col·lectiu d’emprenedors i gestors culturals Blowing Buffalo , que han unit esforços per presentar un projecte fet amb delicadesa, entusiasme i "que vol deixar constància que els Països Catalans acullen un bon grapat de joves talents que encendran, com la bona llenya prima, la flama de la cultura i la creació de les properes dècades".

Els 14 poetes participants són: Maria Cabrera, Mireia Calafell, Blanca Llum Vidal, Joan Duran, Estel Solé, Laia Noguera , Anna Gual, Pau Sig, Mercè Climent, Pau Vadell, Anna Cortils, Jaume C. Pons Alorda i els vallesans Pau Generi Esteve Plantada. Els 14 il·lustradors són: Marta Altés, Albert Pinya, Maria Herreros, Lara Costafreda, Pau Bonet, Maria Diamantes, Mar Oliver, Joana Santamans, Cristòfol Pons, Sara H. Peñalver, Marc Pallarès, Maria Alcaraz, Laura Castelló i Riki Blanco.


Cartell amb tots els participants en el projecte 14+1 Llenya prima Foto: Llenya Prima

 

Participació